Valóban csodát láthatunk Pécsen

A Zsolnay Fényfesztivál három napja során éjjel 21.30 és 01.00 között felragyog a Barbakán, a Sétatér, a Janus Pannonius utca, a Széchenyi tér, a Színház tér, a Jókai tér és a Király utca több pontja is! Egészen döbbenetes felvételek készültek és még szombaton és vasárnap is vár mindenkit a különleges belvárosi forgatag!

hirdetés

A RÉSZLETES PROGRAMÉRT: KLIKK IDE IDE VAGY KLIKK IDE!

 

A fényes produkciók csúcspontja a Zsolnay Light Art 3D nemzetközi fényfestő verseny döntője lesz, amire érkeztek alkotók többek között Mexikóból, Chiléből, Lengyelországból és Franciaországból is!

K. Molnár László videója:

Még ma, szombaton este a pécsi Székesegyház épületét megfestve mutatják be szemkápráztató produkciójukat, aminek különlegessége, hogy a bazilika oldalhajója mellett a tornyok felülete is vetítve lesz, így a látvány egészen egyedivé és monumentálissá válik.

fényfeszt

Nagyszabású produkcióval indított a Zsolnay Fényfesztivál cirkuszi helyszíne, a Széchenyi tér, ahol a Theater Tol 18 fős belga utcaszínházi-légtornász előadását láthattuk. A látványos bemutatón egy 60 tonnás daru is részt vett, amely a szereplőket emelte a magasba.

17O26A4790 másolat

De számos további cirkuszi és utcaszínházi produkció látható a Jókai téren, a Színház téren és a Széchenyi téren is.

09O26A4563 másolat

A Szent István tértől az Északi várfalsétányon át számos helyszínen valósággal megelevenedik a múlt: római katonák, pogány papnők és szertartások, ó- és középkori harcosok, Zrínyi serege, nagyszabású korabeli felvonulás és divatshow idézi meg Pécs közel kétezer éves történelmét.

02O26A4303 másolat

A Ferencesek utcájában Memi Pasával találkozhatunk, ahol kávészeánsz és rózsavizes frissítők kóstolója várja az érdeklődőket, míg a Barbakán várároknál török kori végvári fegyverbemutatók és várostrom lesz látható.

07O26A4513 másolat