Vásárolj pécsit karácsonyra!

A karácsonyi ajándékhajsza közepette talán elfelejtjük, hogy nem muszáj mindent a plázákban, nagyáruházakban megvásárolnunk. Pécsen rengeteg kézműves munkálkodik, akiktől legalább olyan szép, ráadásul egyedi dísztárgyakat, ékszereket, vagy textíliákat vásárolhatunk szeretteinknek. Most bemutatunk három alkotót, munkáik között szétnézhetünk például december 20-án a karácsony előtti utolsó ASzPik-on.

hirdetés

aszpik_banner_pecsma

[box title=”Rittlinger Edina – Szitakötő ékszer” box_color=”#a68c99″]

Rittlinger Edina korábban csak magának készített ékszereket, de hobbija hamar túlnőtt rajta, így ma már mások számára alkot, elsősorban gyöngyből készült fülbevalókat, nyakláncokat, karkötőket. Emellett más technikákkal is dolgozik,  így születtek meg a babahajpántok, gömbök és papírból készült faliképek.

Bár Edina külön kis kollekcióval készült az ünnepekre, karácsonyra bármelyik termékét szívesen ajánlja, hiszen egy szép ékszerrel mindig örömet lehet okozni. A karácsonyra megálmodott fülbevalókat és karkötőket inkább a bohókás, bevállalós barátokra, családtagokra gondolva készítette.

A Szitakötő ékszer termékeit megnézhetik ITT és ITT. [/box]

szitakoto
Karácsonyi kollekció, egy kis humorral fűszerezve

szitakoto

—————————————————————————————————————————

[box title=”Dr. Al-Absiné Buváry Hajnalka – Szinalko” box_color=”#fff8a3″ title_color=”#050505″]

Dr. Al-Absiné Buváry Hajnalka népi kézműves, nemezkészítő és selyemfestő merinói gyapjúból és hernyóselyemből készít egyedi iparművészeti alkotásokat, különböző kiegészítőket, például sálakat, ékszereket, öltözeteket. A textíliákat egyedileg mintázza meg, öko- vagy növényi festékekkel.

Termékei nagy részét a Képző- és Iparművészeti Lektorátus zsűrizte, és  szerzői jogi védelme alá tartozó egyedi iparművészeti alkotásoknak minősítette, illetve zsűriszámmal látta el.

Hajnalka elsősorban selyem ékszereit, sáljait ajánlja karácsonyi ajándékként, ezek ugyanis nem jelentenek nagy anyagi terhet, és egy egyszerűbb ruhát is remekül feldobnak.

A Szinalko termékeit megnézhetik ITT és ITT[/box]

szinalko

nemeztaska3
Nemeztáska, bőrrel kombinálva

—————————————————————————————————————————

[note note_color=”#c3da95″]

ASzPIK Pop-up bolt

December 15-20-ig az érdeklődők betérhetnek az ASzPIK alkotói piac Hild-udvarban lévő és egy héten át nyitva tartó “pop-up” műhelyébe, ahol kézműves termékeket készíthetnek. [/note] [box title=”Matisz Ilona – Encaustic Art” box_color=”#ffd28f” title_color=”#0a0a0a”]

Matisz Ilona négy éve találkozott először a viaszfestéssel, azóta rajongója, különféle rendezvényeken, vásárokon, viaszfestő foglalkozásokon, szülinapi parti keretében örömmel mutatja meg másoknak is ezt a kreativitást fejlesztő technikát és forgalmazza a viaszfestés eszközeit, kellékeit.

Karácsonyra különleges ajándék lehet egy viaszfestmény, de kreatív érdeklődésű gyerekek/felnőttek számára a viaszfestés kezdőcsomaggal vagy egy viaszfestés foglalkozásra szóló ajándékutalvánnyal is nagy örömöt okozhatunk. A viaszfestés során ugyanis – viaszkrétával és egy speciális vasalóval – akár percek alatt is készíthetünk egyedi, megismételhetetlen alkotásokat.

Az Encaustic Art termékeit megnézhetik ITT  és ITT.[/box]

viaszfestes

viaszfestmeny
Ízelítő Ilona viaszképeiből