Vásártér: bejött a fejlesztés

Túlnyomórészt árusok és vásárlók is rendkívül pozitívan értékelték az üzemeltető Pécs Holding lépését, amellyel újraszervezték a vásár életét. A társaság ezekben a hetekben több száz kereskedőt faggat a tapasztalatokról, az igényekről.

hirdetés

– Tetszik, hogy végre rendezett, letisztult kép fogadott, no meg, hogy nem volt üresjárat az árusok között. Nézelődni járunk ide ugyanis, nem gyalogolni. Az sem utolsó, hogy csoportosították az árusokat a kínált portéka szerint – mondja a hetven év körüli Ferenc Bükkösdről. – Utoljára tavasszal voltam kint az unokámmal, s meg is fogadtam: nem mostanában térek ide vissza. A lábunkat lejártuk, mire az egész vásárt bejártuk, ugyanis az árusok teljesen szanaszét voltak szóródva. Volt olyan sor, ahol hárman árultak – mesélte.

Jobban megtalálják, amit keresnek…

– Mi is éreztük, hogy a pécsi vásárban le kell számolni a nyolcvanas-kilencvenes években megkövült rendszerrel, hiszen mind a kereskedők, mind a vásárlók részéről tapintható volt az igény, Tavasztól nyárig részletesen konzultációk után dolgoztuk ki az új szisztémát – magyarázza Körző Márta, a Pécs Holding Zrt. vásárüzemeltetési osztályának vezetője.

A holding a vásártér Móra Ferenc utcával határos területén alakította ki az élelmiszerpiacot, s azóta a virág- és dísznövényárusok kaptak helyet a 4-es sorig, őket követik az iparcikk- és ruházati kereskedők, a 18-19-es sorban árulnak a szerszámosok. A vásártér délnyugati sarkába került valamennyi használtcikk-árus, a terület felén a bolhapiac, mellettük az autókból használt cikkeket árulók. Külön árusító területet kapott a régiségvásár, amely a Mázsaházzal szemben, a közkút előtti területet foglalja el.

– Minden új rendszer a gyakorlatban vizsgázik, s – bár egyértelműen pozitív tapasztalatokat kaptunk – kíváncsiak vagyunk a kereskedők részletes véleményére is. Jelenleg is zajlik a több száz, velünk szerződésben álló árus kérdőíves, telefonos kikérdezése, arról, miként lehetne még jobbá tenni a rendszert.

– A legapróbb dolgokra is igyekszünk rákérdezni, de a vásárlók tapasztalatait is összegezzük. A célunk egyértelmű: fenn akarjuk tartani azt a miliőt, ami ma már újra jellemzi a vásárteret, nyüzsgő, kényelmesen használható piacteret szeretnénk biztosítani – utalt a folytatásra a Körző Márta.