Vérfagyasztó történetek keringenek a pécsi Kertvárosban

Nem mindennapi horrorsorozatot kezdtek forgatni Pécsett. Az ősszel debütáló első részben például rejtélyes emberi maradványokat húznak ki egy kertvárosi panel lefolyójából!

hirdetés

Ősszel egy rendhagyó, Magyarországon egyedülálló internetes horrorsorozat indul, melyet egy lelkes pécsi stáb készít. Érdemes kivárni az őszt, hiszen a MAG névre hallgató pécsi produkciós társaság filmjeiben számos ismerős helyszín fog felbukkanni, de persze egy kicsit más fényben – avagy sötétben – feltüntetve, mint ahogy nap mint nap látjuk őket.

Ijesztő pécsi helyszínekben nem lesz hiány

A MAG borzongatónak ígérkező sorozata, a Horror Stories of Pécs (azaz Pécsi horrortörténetek) nem a megszokott módon épül fel, hiszen egy epizód egy történetet mesél el 40-50 percben, tehát a részek nem egymásra épülnek, nem folytatásosak. Így minden alkalommal egy új, pécsi ihletésű horrorsztoritól rémülhetnek majd meg a műfaj rajongói, melyek hangulata és cselekménye is teljesen eltérő lesz. Az első rész munkálatai már nagyban zajlanak, A Panel című epizód várhatóan szeptemberben jelenik meg, és a kertvárosiak feltehetően imádni fogják a legsűrűbben lakott városrészben játszódó rémtörténetet.

Németh József író-rendező a forgatáson

Németh József, A Panel író-rendezője és egyik szereplője elmondta, hogy a MAG stábja nemrég alakult meg, miután kiderült, hogy a tervek szerint ősszel induló pécsi zombisorozatból semmi nem lesz. Németh és jó pár társa ebben a meg nem valósult sorozatban lettek volna színészek, és – mint mondta – azért kezdtek bele saját projektjükbe, mert megviselte őket, hogy a sorozat befuccsolt, ezért mindenképp szerettek volna valami sajátosat alkotni horror-témában, és nem szerették volna veszni hagyni a pécsi rémsztorik ötletét.

– Minimális költségvetéssel dolgozunk, de profi minőségben, profi szinten. Csapatmunka folyik nálunk, a zombisorozatból kiesett színészek nem csak az új sorozat epizódjaiban játszanak, hanem azok történetét is ők írják. Mindenki a saját élményeiből, tapasztalataiból, ötleteiből dolgozik, de közösen is gondolkodunk az adott részekről. Lesz misztikus történet, szellemsztori, és persze lesz zombis is. Egyszerre egy filmen dolgozunk, ez jelenleg A Panel, de a következő epizódnak is megvan már a története. A tervünk az, hogy három havonta fogunk kirakni egy-egy új részt a YouTube-ra – mondta Németh.

Olyan helyeken játszódik A Panel, ahol nem járhattak pécsiek

A Panelre kitérve Németh kifejtette, hogy a Horror Stories of Pécs első – 17 szereplőt mozgató – epizódja izgalmas, ijesztő és fordulatokban gazdag lesz. Az említett fordulatokról nyilván nem tudhattunk meg semmit, az író-rendező viszont azt elárulta, hogy a Kertvárosban játszódó történet kezdetén egy rejtélyes dugulás okoz gondot a címbeli panel lakóinak. Szerelőket hívnak, de a duguláselhárítás során kiderül, hogy valami gyanús, nem épp szokásos dolog okozza a problémát: emberi maradványok tömítik el a csöveket! Hogy pontosan mi is történt a tetemdarabokkal, az szeptemberben kiderül!

Rémisztő hangulatú sorozat lesz

Németh kérdésünkre elmondta, Kertvárosban nőtt fel, ezért magától értetődő volt, hogy történetét a városrész és a hozzá kapcsolódó emlékek és hangulatok inspirálták. A helyszíneket kertvárosi ismerősei biztosították, de egy belvárosi gíroszbüfé nagy és sejtelmes pincerendszere is fontos szerephez jut majd – mondta.

A forgatás után a stáb egy professzionális hangstúdióba vonul, ahol felveszik az utószinkront és elvégzik az egyéb szükséges finomításokat. A kész rész sikerén sok múlik, ugyanis a hamvába holt zombis sorozat egyik producere, aki jelentős összeggel támogatta volna a meg nem valósult projektet, figyeli Némethék munkáját, és még az sem kizárt, hogy támogatni is fogja a Horror Stories of Pécs jövőben elkészülő epizódjait.

Két hét múlva a teljes előzetest is láthatjuk már!