VIDEÓ: jó hír érkezett az állatkertből, Nikoláj szerint most már jöhet a tavasz!

A néphagyomány szerint február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján a medve kibújik barlangjából. Ha tiszta, derült az idő és a mackó találkozik az árnyékával, megijed tőle, majd visszamegy aludni. Ez pedig azt jelenti, hogy még sokáig fog tartani a tél. Amennyiben viszont nem látja meg az árnyékát a borús időjárás miatt, megérzi, hogy a rossz idő nemsokára enyhülni fog, vagyis hamarosan beköszönt a tavasz.

hirdetés
Uránia Mozi

Természetesen a pécsi állatkert barna medvéje, Nikoláj idei jóslata sem maradhatott el: ma reggel korán előbújt a barlangjából, bejárta kifutóját és azóta is kint tartózkodik! Vagyis ha hihetünk neki, hamarosan visszafordíthatatlanul megérkezik a tavasz. A medvehétnek pedig koránt sincs még vége, egészen szombatig tart, amiről ITT írtunk korábban.

Egyébként nem csak Pécsett volt eredményes és jó hírrel kecsegtető az időjóslás: előbújtak a medvék ma a Szegedi Vadasparkban is, és a borongós időben nem látták meg az árnyékukat, így a népi megfigyelés alapján tényleg közeledik a tavasz. Sőt, nem látta meg árnyékát kifutóján Balu, a Fővárosi Állatkert barna medvéje sem, így már három forrásból is megbizonyosodhattunk a jó hírről.

A pécsi zoo jópofa videót is közzétett a meteorológus mackóról, ezt ITT is láthatjuk, az állatkert közösségi oldalán.

Íme:  

 

Hirdetés