Világrekordot ugrott egy pécsi ejtőernyős lány

Világcsúcsot ugrott 56 ejtőernyős nő, köztük egy pécsi, Kéri Hanga. Egy pillangót és annak különböző változatait formázták meg a levegőben. A mutatvány annyira jól sikerült, hogy új rekordnak számít.

hirdetés

Napokig próbálták a földön azokat az alakzatokat, amit végül 4000 és 5200 méter magasban hajtottak végre az ugrók.

  Íme a világrekord:  

– A szervezők teljesítmény alapján hívták meg az ejtőernyősöket, Magyarországot én képviseltem kint Hollandiában – meséli Kéri Hanga pécsi ejtőernyős.

Kéri Hanga többször is ugrott. Az eredeti elképzelés az volt, hogy európai rekordot állítsanak fel a lányokkal, végül viszont olyan jól sikerültek az ugrások és az alakzatok, hogy világcsúcs született.

KeriHangaugras
Napokig gyakorolják a mutatványokat

– Nem az volt a fontos, hogy a legnagyobb alakzatot építsük fel, hanem az, hogy minél több fogásból álljon össze. Ennek az a lényege, hogy a repülőgépet elhagyva, zuhanás közben forduljunk át egymásra, – mondta Hanga.

Ez a fajta közös formáció egyébként rendkívül veszélyes, hiszen ilyenkor több repülőgépből ugranak az ernyősök, a cél, hogy egységesen zuhanjanak a levegőben alakzattá összeállva.

Hanga 5 éve ugrott először, mára világrekorder
Hanga 5 éve ugrott először, mára világrekorder

– A kiugrástól számítva az alakzat bontásáig nagyjából egy perc áll rendelkezésünkre, ilyenkor azt is szem előtt kell tartanunk, hogy ha bontjuk a formát, ne ütközzünk össze, ne legyen sérülés a levegőben – teszi hozzá Hanga.

Hanga egyébként nem áll meg itt, szerinte az ejtőernyőzésben bármeddig el lehet menni és mindig van mit tanulni.

 
Hanga
Ugrásait már Amerikában és Portugáliában is bemutatta

Hanga 25 éves, gyógytornász. Életében először 5 éve ugrott, édesapjával. Akkor tandem ugrást hajtottak végre, aminek a lényege, hogy egy speciális, nagyobb teherbírású ernyővel ketten ugranak ki a gépből és elég ha az egyik embernek van képesítése az ugráshoz. Hangának ekkor tetszett meg a mélység és rá két évre már egyedül is tudott ugrani. Azóta megjárta Amerikát, Portugáliát. Tehetségére ott figyeltek fel, majd meghívták Hollandiába, ahol világrekordot ugrott.

u8
u7
u6
u5
u4
u3
u2
u1