Újra nyit az Apolló

Újra meglódulni látszik az Apolló Mozi szekere, hiszen október elején egy nevét elhallgatni kívánó jótékonykodó egymillió forintos adományt adott a parkolópályára küldött művészmozinak, emellett pedig egy új alapítványt is létrehoztak a mozi megsegítésére. Az Apolló az összefogásoknak köszönhetően október 16-án tehát újra kinyitja kapuit, ráadásul a nyitás alkalmából ingyen filmvetítésekkel várja a látogatókat.

hirdetés

Mint arról korábban hírt adtunk, május 29-én az Apolló a mozit működtető Cirko Film – Másképp Alapítvány döntése értelmében bezárt – ugyan csak átmenetileg. A mozi újranyitásáért pedig azóta küzdött az Apolló társasága és a városvezetés. A feladat teljesítéséhez azonban egy új mozi-üzemeltetőre volt szükség. Ez lett az augusztus végén megalakult, Büki Tibor által vezetett Apolló Mozi Alapítvány.

Varga Gabriella, a mozi vezetője elmondta, hogy az Apolló működésében semmi nem fog változni, ugyanaz a művészmozi marad, aminek a pécsiek megszokták – talán csak kicsit csinosabb. Az anonim egymilliós felajánlás ugyanis jó helyre ment, abból újították fel a mozi előterét, abból vettek új pénztári eszközöket, mivel a régi gépeket a Cirko Film – Másképp Alapítvány angolos távozásakor magával vitte.

Belga, francia, brit filmek is jönnek ismét
Belga, francia, brit filmek is jönnek ismét

A korábbi vetítési rend pedig – mindenki megnyugodhat – visszaáll, napi három előadás várható tehát, valamint az „Apolló hívja Pécset” programsorozat mellett a népszerű Stark-filmklub is visszatér.

Az október 16-ai megnyitóra a mozi vezetősége különleges programot állított össze. Kronológiai sorrendben követik majd egymást olyan szuper 8-as, 16mm-es, és 35mm-es filmek, melyeken pécsi híradórészletek, munkavédelmi tanfilmek, és egyéb helyi érdekességek szerepelnek. A megnyitót követően pedig a címében frappánsan a mozi sorsásra utaló A százéves ember, aki kimászott az ablakon, és eltűnt című svéd vígjáték kerül bemutatásra.