Ajándék mozizást kaptak a pécsi gyerekek!

Az Uránia mozi Mikulása idén is meglepte a pécsi hátrányos helyzetű gyerekeket egy ingyenes háromdimenziós filmmel, egy adag pattogatott kukoricával és üdítővel. A Szörnyen boldog család című ajándék animációs filmre sok olyan gyerek ülhetett be, akik még soha nem jártak moziban.

hirdetés

Az Uránia mozi újraindulása óta a várossal közösen minden évben vendégül lát olyan hátrányos helyzetű pécsi gyerekeket, akik közül sokan nem is jártak még moziban. Idén – immáron negyedik alkalommal – 334 kisgyerek látogathatott el a belvárosi premiermoziba, ahol a Szörnyen boldog család című háromdimenziós animációs filmet nézhették meg közösen az adventi jótékonysági vetítésen. A hagyománynak megfelelően a gyerekek a film mellé természetesen ajándékba kaptak egy üdítőt és egy doboz pattogatott kukoricát is.

Szabó Krisztián, a mozi igazgatója elmondta, a karácsonyváró vetítések célja az, hogy a szegényebb sorból származó gyerekek legalább egy évben egyszer részesüljenek a mozizás varázslatos élményében, hiszen mindenkinek szüksége van egy kis kikapcsolódásra, de főleg azoknak, akik azt a mindennapokban nem engedhetik meg maguknak.

Páva Zsolt és Szabó Krisztián, a mozi igazgatója köszöntötte a gyerekeket

Páva Zsolt, Pécs polgármestere a vetítés előtt köszöntötte a gyerekeket. A városvezető elmondta, hogy nagy öröm számára, hogy a mozi üzemeltetőjével közösen minden évben meg tudják lepni a rászoruló kis- és nagyobb gyerekeket egy ingyenes vetítéssel, melynek köszönhetően az adventi időszak, a karácsonyvárás napjai egy vidám film emlékével válhatnak felejthetetlenné.

Az alábbi képcunamiból kiderül, hogy mennyire voltak oda a boldogságtól a gyerkőcök: