Csúnya karácsonyi pulcsikban futottak a pécsiek!

Ronda karácsonyi pulcsiba öltözött, vagy épp Mikulás-jelmezbe bújt pécsi sportbarátok jöttek össze szép számban egy rendhagyó futásra a jelenleg is folyamatosan bővülő tüskésréti sportpályán, melyet pontosan azoknak az igényei alapján fejlesztenek tovább, akik többek között ezen a nem akármilyen eseményen is részt vettek.

hirdetés

Nem mindennapi kilométergyűjtő futást rendeztek vasárnap Tüskésréten! A rendhagyó, laza és vidám ünnepváró sporteseményen Mikulásnak vagy krampusznak öltözött és csúnya karácsonyi pulcsiba bújt pécsiek futották körbe jó sokszor a tüskésréti tavat! Volt zsíros kenyér, forró tea, kutyás bemutató, a legcsúnyább pulcsikat és jelmezeket pedig a szervezők érmekkel díjazták!

Noha a december 9-ei családi sportos tüskésréti napot maga alá temette a hóesés és a csípős hideg, vasárnap viszont sok-sok pécsi vonult ki őrült jelmezekben, vicces pulcsikban a rétre, köztük Csizi Péter országgyűlési képviselő is, aki az esemény apropóján tekintette meg az épp folyamatban levő tüskésréti fejlesztéseket.

Csúnya karácsonyi pulcsiban és a Mikulás manójának öltözve nagyobb buli futni!

Elmondta, hogy Tüskésrét az elmúlt évek során átalakult, hiszen az elhanyagolt, gazos, zagykazettás lápvidékből mára a pécsiek egyik kedvelt sportolási helyszíne lett a magán- és önkormányzati beruházásban megtisztított tóval, wakeboard-pályával, és modern futópályájájával. Csizi Péter kiemelte, hogy korábban is felmerült, hogy bővíteni kell a tüskésréti szolgáltatások körét, a fejlesztések következő üteme pedig már meg is kezdődött.

Rengeteg Mikulás futott Tüskésréten!

Jelenleg olyan beruházások kialakítása zajlik – folytatta az országgyűlési képviselő –, amelyeket a helyiek igényeltek. Új játszótér, új szabadtéri felnőtt edzőtér épül, új nyújtó- és erősítőgépek érkeznek, valamint egy műfüves focipályát is kialakítanak palánkkal, labdafogó hálóval, kézilabdakapukkal. Emellett szükségessé vált az ott pihenő, sportoló pécsiek számára egy nyilvános illemhely kialakítása is, a 47 négyzetméteres épületet pedig már javában építik is, ahogy az új játszóteret is.

 

Az alábbi képeken jól látszik, hogy nagyon jó hangulatban telt az esemény: