7 dolog, amit ki kell próbálnod februárban!

Egy hidegrekordot döntögető, fagyos, sötét január után követeljük, hogy izgalmas programokkal csalogasson a február. Szokásos havi programajánlónkban szubjektív szemmel válogattuk ki az eseményeket, amelyeken szerintünk érdemes ott lenni pécsiként. Jöjjön 7 program, februárban.

hirdetés

Vegyél részt a csokikarneválon!

Összesen 18 kiállító kényezteti majd ízlelőbimbóinkat február 4-5-én a Zsolnay-negyed E78-as termében, az V. Csokoládé Karneválon. A látogatók találkozhatnak a magyar kézműves manufaktúrák csokoládékészítőivel, és egyedi, eddig talán még sosem kóstolt édességek közül válogathatnak. A ZSÖK és a Csoko-Láda Csokibolt együttműködésében létrejövő rendezvény házigazdája Lokodi Ákos séf, aki a látogatók előtt készíti el rendkívüli csokoládés ételeit, amit az érdekelődők el is fogyaszthatnak. Az eseményről itt írtunk bővebben.

csoki, hl05


Garázsvásározz a Szabadkikötőben

A K64 Közösségi Iroda bérlői és a Szabadkikötőben tevékenykedő barátok összegyűjtötték használaton kívüli kincseiket a padlásról, hogy egy izgalmas vintage vásárra invitálják a pécsieket. A cuccok között lesz például régi fényképezőgép, képeslapgyűjtemény, könyvek, filmek, ruhák, játékok – egyszóval minden, amire egy igazi retroőrült kíváncsi lehet. Szombaton 10:00-17:00-ig, vasárnap 16:00-19:00 óráig zsibizhetünk Pécs belvárosában. Bővebben itt olvashatunk a programról.


Ismerd meg Kína sokszínűségét pécsi lencsén keresztül

Sanghaj egy szeletét és a kínai kultúra sokszínűségét mutatja be Marsalkó Péter fotókiállítása, amit nemrég nyitottak meg a Művészetek és Irodalom Házában. A városi küldöttség egyik tagjaként Marsalkó Péter mintegy háromezer fotót készített Kína legnagyobb ipari városában. A 24 milliós metropoliszban készült képek töredékét, de a legérdekesebb darabjait mutatja be a február 20-ig megtekinthető kiállítás. Részletek itt és itt.


Fuss a palkonyai dűlőkön!

A különleges futóverseny a villányi borvidék egyik legszebb településéről, Palkonyáról indul, majd a szőlődűlők között folytatódik egészen a Fekete-hegy tőkéi között. A III. Palkonyai Dűlőfutáson nem csak futni tudunk, de megismerhetjük a Villányi borvidék e gyöngyszem faluját, Palkonyát és a környező szőlődűlőket, ahol a helyi villányi borok születnek; a Szent Bertalan Kápolnát, a Weingarten dűlőt, a Vylyan birtok szőlőligeteit és az országos Kék túra egy-egy szakaszát. Természetesen az útvonal gyalogosan, és túrázva is teljesíthető, de a szervezők óva intenek: nem lesz egyszerű, ez sem! Nevezni itt tudunk.

palkonya


Nézz vígjátékot Mucsi Zoltánnal

A Zsolnay Színház és a Nézőművészeti Kft. EztRád című darabja garantáltan hasizomgöcsöt okoz majd. Ez a zenés színházi kísérlet, a nézővel való aktív játék során sok humorral, zenével és talán annál is több felkiáltó- és kérdőjellel tárul a néző elé. Az előadás létrehozásában Dragomán György, Háy János, Tasnádi István és Vinnai András is részt vett. Szereplők: Parti Nóra, Katona László, Kovács Krisztián, Molnár Gusztáv, Mucsi Zoltán, Scherer Péter. Még több információt itt találsz.


Éld túl a hétfőt a Nappaliban

A „Túlélni a Hétfőt” speciális zenei esemény, mely segítségünkre lehet, hogy könnyebben tegyük túl magunkat a hét első napján, illetve a nap felgyülemlett nehéz pillanatain. Nem reggelig tartó, ámde annál minőségibb zenei válogatást fognak nyújtani a vendégeknek és bakelit lemezről szól majd a muzsika, némi speciális látvánnyal megspékelve. Itt csatlakozz.


PszichoKávéház Pécsen a Cooltour Caféban!

Bár a Cooltour Caféban megrendezett esemény leírása nem árul el sokat a programról, a mi érdeklődésünket igenis felkeltette. A Pszichokávéház ugyanis a szervezők szerint azoknak szól, akik szívesen gondolkodnának együtt a saját vagy egy “ismeretlen ismerős” történetén, akik belebújnának egy-egy szereplő bőrébe. Részletes információt itt találunk.

kávé, reggel, reggeli

Olvasd el a Nagy Pécsi Film-előrejelzésünket, melyben az Uránia, a Cinema City és az Apolló mozik közbenjárásának köszönhetően az összes olyan jelenleg előre látható film szerepel, melyek idén a helyi mozik vásznaira kerülnek. Az Urániában és a pláza-moziban előre lehet tudni, hogy melyik sztárprodukciókat fogják vetíteni,  cikkünket itt találod.