A hétvégén egy jó vígjáték? Valaki?

A Pécsi Nyári Színház július utolsó hétvégéjén Woody Allen vígjáték-klasszikusával várja a Káptalan utcai szabadtéri színházba a pécsi műkedvelőket.

hirdetés

Sokaknak a Játszd újra, Sam! egyet jelent Woody Allen klasszikus filmvígjátékával, amelyet a hazai tévécsatornák rogyásig játszottak és játszanak – stílszerűen újra és újra –, azonban még a valóban nagyon vicces, sajátos humorú film nagy rajongói sem feltétlenül tudják, hogy Woody Allen műve előbb került színpadra, mint mozivászonra. Pedig így volt, a Játszd újra, Sam! ősbemutatója 1969-ben volt, a szerző múzsájaként is felfogható New Yorkban, míg a népszerű film a színdarab premierje után 3 évvel, 1972-ben robbant be a mozitermekbe.

Ha tehát valaki furcsállva nézi, hogy vajon miért játssza a Pécsi Nyári Színház Woody Allen örökbecsűjét, az most már tudja: a mű színpadra született. Ahhoz pedig, hogy a nyári slágerként tökéletesen helytálló Játszd újra, Sam! szórakoztató legyen, nem elég Woody Allen önmagában is remek története. Kell hozzá ugyanis egy profi stáb, ymelyre szerencsére nem lehet panasz a Pécsi Nyári Esték előadásának esetében.

Lipics Zsolt Woody Allen klasszikusában
Lipics Zsolt Woody Allen klasszikusában

A Woody Allen filmjeiből jól ismert esetlen, neurotikus értelmiségi figurát a maga totális csődbe borult magánéletének problémáival remekül alakítja Lipics Zsolt, míg a főszereplőnek látomásként megjelenő legendás Humphrey Bogart szerepében a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója, Rázga Miklós brillírozik.

Helyszín:

Káptalan utcai szabadtéri színpad

Időpontok:

  • Július 29., 21:00
  • Július 30., 21:00
  • Július 31., 21:00 (esőnap)

A főhős – már ha hívhatjuk hősnek – Bogart iránt érzett rajongása kezdi uralni egész életét, minden tettét az határozza meg, hogy vajon Ő mit tenne azokban a kínosan vicces helyzetekben, amelyekben a hétköznapi kisember csak bukdácsol.

Fantáziálásai során Bogart tanácsokkal látja el, főként a nőkkel kapcsolatban, ám a randevúk sorra kudarcot vallanak és közeleg a teljes katasztrófa, de persze kiderül, hogy a szeretett nő végig egy karnyújtásnyira van a főszereplőtől.

A Szurdi Miklós által rendezett darabban olyan pécsi színészsztárok jutnak még szerephez, mint Györfi Anna, Vidákovics Szláven, Stubendek Katalin, és sok-sok szerepben megfordul Kulcsár Viktória és Vlasits Barbara is.