A legnemzetközibb pécsi banda nyomja nálunk

A Mongooz and the Magnet nagyjából két éve robbant be a pécsi zenei életbe, azóta pedig gyakorlatilag az egész város megismerte őket és sajátos zenéjüket. A srácok ugyan egész gyakran lépnek fel Pécsett, ugyanakkor minden koncertjük egy igazi élmény, amit át kell élni. Erre pedig itt a lehetőség, ugyanis március 12-én ők fogják húzni a talpalávalót az Est Caféban!

hirdetés

A 2014-ben alakult Mongooz and the Magnetre akkor figyelt fel a város – és az egész ország –, mikor több száz nevező közül elsőként jutottak a legjobbak közé a Ki Mit Tube internetes tehetségkutatón. A banda összetétele kuriózumnak számít, és nem csak azért, mert egy dán, egy ír, és egy magyar zenész alapította, hanem azért is, mert a három tagból ketten gyakorló orvosok. Az orvosihoz pedig kell az ész, az intelligencia pedig érződik a zenéjükben is, hiszen az a koszos, nyers, kemény felszín alatt nagyon tudatos és okos is.

Ott van például a Mit akarsz tőlem? című daluk, mellyel az alapvetően angolul írt dalaikkal szembe mennek, a magyarul felénekelt nóta pedig nem csak vicces, de minduntalan meg is mozgatja a népet. Vagy az új klipjük, amiben zacskóval a fejükön nyomják.

A soknemzetiség mellett a sok felbukkanó zenei műfaj is meghatározza a Mongooz and the Magnetet. Akad zenéjükben egy jó adag igazi rock and roll, de a mocsaras soul, a bugis funky, és persze a blues fülbemászó ritmusai és dallamai is ott lüktetnek dalaikban. Ezt a komplex és mégis ösztönös elegyet pedig mindenkinek hallania kell egyszer élőben. A lehetőség pedig most adott, hiszen március 12-én Járai Márk felvezetése után lépnek az Est Café színpadára.

A srácok egyébként nemrég elmesélték, hogy honnan ered furcsa nevük.