A német búcsúra szerveznek túrát

Június 11-én, vasárnap, Szentháromság vasárnapján a Mária úton a máriakéméndi német búcsúra szervez túrát a Mecsek Egyesület.

hirdetés

Útvonal: Magyarsarlósi elágazás – Mária-kert – Hásságyi-halastó – Hásságy, templom – Máriakéménd – Berkesd-tető – Nagyboldogasszony kegytemplom. A táv 16 kilométer, a szintemelkedés 181 méter.

A kegyhelyen 15 órakor kezdődik az ünnepi szentmise, 16 és 19 óra között pedig a szabadtéri színpadon énekkarok és fellépők lesznek, valamint a templom udvarán árusok kínálják portékáikat. Találkozás: a Magyarsarlósi elágazásnál 8.45-kor. Pécsről a távolsági autóbusz-pályaudvar 10-es kocsiállásáról 8.25-kor indul a busz. Hazatérés: Máriakéméndről a kegytemplomtól 18.50-kor indul a busz, és Pécsre 19.30-ra érkezik.

A népviseletbe öltözött zarándokmenet 14 órakor indul Máriakéméndről a faluban lévő buszmegállótól ki a kegytemplomhoz (1 km gyaloglás), melyhez szintén lehet csatlakozni utcai viseletben is. Ez esetben Pécsről a buszpályaudvar 11-es kocsiállásáról 13.15-kor indul a busz Máriakéméndre. (Aki csak a búcsún szeretne részt venni, a kegytemplomnál szálljon le, visszafelé is innen indul majd a járat Pécsre 18.50-kor.).

Túravezető: Dukai Róbert.