A világ legjobbjai jönnek Pécsre

Hatalmas nemzetközi összejövetel lesz Pécsett november első hétvégéjén a Lauber Dezső Sportcsarnokban, ugyanis a városban immáron 11. alkalommal rendezik meg a Pécs Kupát, a ritmikus gimnasztika nagyversenyét!

hirdetés

Majdhogynem túlzás nélkül állíthatjuk, hogy november 5-én és 6-án az egész világ szeme Pécsre szegeződik. A Lauber Dezső Sportcsarnokban rendezett 11. Pécs Kupára a ritmikus gimnasztika nemzetközi sporttehetségei ugyanis olyan országokból érkeznek a városba, mint például Japán, Üzbegisztán, Egyiptom, Izrael, Finnország, Belgium, Ukrajna, de többek között jönnek sportolók arab országokból, és Afrikából is. Összegezve: 13 országból mintegy 360 sportoló jön Pécsre.

Budapest, 2015. augusztus 7. Vass Dóra karikagyakorlatát mutatja be a IV. Magyar Ritmikus Gimnasztika Világkupa versenyének selejtezõjében a budapesti Syma Rendezvény és Kongresszusi Központban 2015. augusztus 7-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Hatalmas rendezvény lesz!

A legfiatalabb versenyző mindössze 5 éves, a legidősebbek pedig felnőtt kategóriában lépnek szőnyegre. A hagyományosnak mondható megmérettetés szombati versenynapján az egyéni viadalok zajlanak majd, vasárnap pedig 24 kéziszer csapat mutatja be rendkívül látványos szergyakorlataikat.

Persze nem csak a világ legjobb ritmikus gimnasztika csapatai miatt érdemes ellátogatni a sportcsarnokba, hiszen a versenyt rendező Pécsi Ritmikus Gimnasztika Sportegyesület a térség legjobb és legeredményesebb csapatával vesz részt a kupán. Két országos válogatott tornásza is van a városnak, Németh Virág és Ákoshegyi Eszter. A pécsiek sikereihez nyilvánvalóan hozzájárul az Oroszországból érkezett vezetőedző, Ekaterina Dologa szakmai munkája is, aki egyébként korábban a junior válogatott korábbi edzője is volt.

A pécsi egyesületben jelenleg 40 sportoló edz, az óvodás-kisiskolás kezdő csoportban pedig 30 kislány ismeri meg ezt a népszerű olimpia sportágat.

A Pécs Kupa megnyitóján részt vesz Deutsch-Lazsányi Erika, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség Technikai Bizottságának elnöke is, és bemutatót tartanak a 2017-es budapesti Európa-bajnokságra készülő junior korcsoport kéziszer válogatottjai, és a felnőtt együttes kéziszer válogatottjának sportolói is.