Agykutató és karnagy a Cirfandli Estén

Október 26-án 18 órától kerül sor a Pécsi Cirfandli Esték első beszélgetésére, olyan vendégekkel, akik a maguk szakterületén rendkívül magas szintet értek el.

hirdetés

Ahogy arról már beszámoltunk, októberben egy hiánypótló sorozat indul el a Pécsi Polgári Szalon Egyesület szervezésében: a Pécsi Cirfandli Estéken pécsi és budapesti közéleti emberek beszélgetnek kötetlenül társadalmi, közéleti kérdésekről, de természetesen szóba kerül a művészet és a tudomány is.

Az első alkalommal Freund Tamás Széchenyi-díjas, Brain-díjas agykutató és Tillai Aurél Kossuth- és Liszt-díjas karnagy, Pécs díszpolgára beszélget, az est moderátora Hoppál Péter, kultúráért felelős államtitkár lesz. Az eseményre október 26-án 18 órakor kerül sor a Magtár Látogatóközpontban. Az esemény ingyenes, de előre regisztrálni szükséges a  meghivo@pecsipolgariszalon.hu címen.

Freund Tamás neurobiológus, főként az agykéreg működését kutatja, olyan betegségekkel foglalkozik, mint a Parkinson-kór vagy az epilepszia. Közéleti kérdésekben is gyakran megnyilvánul.

Tillai Aurél Pécs egyik ismert és megbecsült polgára, karnagy, zeneszerző, számos hazai és külföldi elismerést nyert kórusaival.