Ahogyan a víz tükrözi az arcot

Világot járt előadásával vendégszerepel teátrumunkban a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely február 3-án. Délután 3 és este 6 órakor mutatják be. 

hirdetés
Uránia Mozi

Ahogyan a víz tükrözi az arcot című produkciójukat, melynek túl vannak a 250. előadásán, s bejárták vele Erdély, Németország, Dánia, Csehország és Belgium városait, a távoli Thaiföld közönsége előtt is sikerrel játszották, sőt tavaly a Monacóban rendezett Amatőr Színházi Világfesztiválon ezzel képviselték Kelet – Európát.

– Megérett bennünk a vágy, hogy megmérjük a minket körülvevő társadalom lázát, és erről beszéljünk a színház eszközeit felhasználva – vall a darab születéséről a rendező, Fazakas Misi. – Előadásunk dokumentarista jellegű, amelyben a fiatalokat érintő társadalmi-szociális problémákat kutatjuk, így a magányos gyerekek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok és saját magunk történeteit szőttük színházi eseménnyé, folyamatosan keresve a magunkkal, nézőinkkel és az Istennel való találkozás lehetőségét. Létrehoztuk lelkünk rezdüléseinek derűs vízióját, megmutatva arcainkat, ahogyan a víz tükrözi azokat.

Az Osonó Színházműhely 2011 májusában tűzte műsorára e különös produkciót, melynek címét a Példabeszédekből kölcsönözték, s eredetileg így szól: ,,Ahogyan a víz tükrözi az arcot, úgy tükröződik a szívben az ember” (Példabeszédek 27:19).

A sepsiszentgyörgyi teátrum január 17-február 21. között hat országot érintő európai turnén vesz részt ezzel a darabbal, húsz városban összesen huszonhat alkalommal lépnek fel.

Hirdetés

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. 16 éves vagyok, ma láttam a darabot a Pécsi Harmadik Színházban, és csak gratulálni tudok hozzá. Eredetileg kötelező volt megnéznünk az osztállyal, és megmondom őszintén nem sok kedvem volt hozzá, de így utólag áldom a tanáromat hogy elrángatott minket 🙂 Fantasztikusan van felépítve az egész és rendkívül reálisan ábrázolja a fiatalok problémáit. Nagyon elgondolkodtatott az előadás mert én is átéltem hasonló élményeket sajnos… Remélem nagyon sokan megnézik még a társulat előadását mert van mondanivalója és nem szabadna elsiklanulnk az ilyen gondok felett..
    Nagyon szeretek színházba járni és sokmindet láttam már, de úgy érzem eddig ez volt a legjobb darab amit láttam 🙂 Sok sikert ezután is srácok 🙂

Comments are closed.