Ajándék a pécsieknek a világ egyik legjobb zenekarától

Március 30-án 19 órakor a Kodály Központban fellép a Budapesti Fesztiválzenekar, akiket a világ 10 legjobb együtteseként tart számon szakma és közönség egyaránt.

hirdetés

Koncertjükön a bécsi klasszikusokat idézik fel Haydn, Beethoven és Mozart műveivel. A szólista, Finghin Collins, Írország egyik legkeresettebb zongoraművésze, aki fiatal kora ellenére a Mozart zongoraversenyek avatott szakértőjének számít, a karmester Takács-Nagy Gábor lesz. A hangverseny az idei évad Mesterbérletének záró koncertje, amin a Filharmónia elárul majd részleteket az új évadról is és a bérletvásárlást is lehetővé teszi.

Fesztiválzenekar

A zenekar művészei A BFZ BEKOPOG című rendezvénysorozatukkal egy-egy vidéki koncerthez kapcsolódóan a hangverseny helyszínéül szolgáló városban különleges, váratlan helyeken bukkannak fel és ingyenes kamaraprogramjukkal meglepik azokat, akik eddig talán még sosem találkoztak velük. 15.30-kor a Tudásközpont tetőteraszán, 16.30 –kor a Zsolnay Negyed Pirogránit udvarában hallhatjuk majd mini produkcióikat.

Az együttes zenészei a Pécsi Művészeti Gimnázium legtehetségesebb diákjait is meghallgatják a délután során, akik a zenekar művészeivel történt személyes találkozásnak köszönhetően talán hosszabb távú impulzust és biztatást kapnak: jól választanak, ha a zenét választják élethivatásul!

A gyerekekről sem feledkezik meg a BFZ és a szervező Filharmónia, hiszen 16 órakor a Palatinus szálló Bartók termében a Brundibár című gyerekoperát nézhetik meg az érdeklődők ingyenesen, a terem befogadóképességét is figyelembe véve. . A zenészek mellett gyerekszereplők játszanak majd a gyerekeknek.