Bányásznapi buli lesz Uránvárosban!

A fiúk a bányában dolgoznak, illetve dolgoztak a korai nyugdíjazásig

Uránváros 60. évfordulóját a város idén nem csupán nagy léptékű fejlesztésekkel ünnepli meg, a városrész lakói számára ugyanis a jubileum keretében megannyi programot is szerveznek, melyek közül a legaktuálisabb és talán a legizgalmasabb a szeptember 4-ei Családi Bányásznap lesz.

hirdetés

Uránváros idén betölti 60. életévét, a jeles alkalomból idén pedig egy kicsit minden Uránváros körül forog Pécsett. Egyrészt az idén sikeresen lezajlott Uránváros Konzultáció során fény derült arra, hogy az Európa Kulturális Fővárosa Program során megújult Ércbányász tér és Szilárd Leó park mellett milyen fejlesztésekre van igényük az egyre csak fiatalodó városrészben élőknek. Másrészt viszont, a 60. évforduló nem csupán infrastrukturális újításokkal, piacszépítéssel és egyéb szépítési projektekkel jár, hanem sok-sok színes családi programmal is.

Látványos programokban nem volt hiány a tavalyi bányásznapon
Látványos programokban nem volt hiány a tavalyi bányásznapon

Az Uránvárosi Retro Majális, az Uránvárosi Nyári Esték, a családi napok, a Zsolnay Piknik uránvárosi „állomása” után pedig újra megrendezik az Uránvárosi Családi Bányásznapot, szeptember 4-én vasárnap, a megszokott helyen, a Pécsi Kulturális Központ (azaz a volt Szivárvány Gyermekház) udvarán.

pécsi hírek hirdetés

Az egész napos, reggel 8 órától délután 16 óráig tartó közösségépítő- és erősítő rendezvényen együtt mozoghatnak, játszhatnak, és ehetnek-ihatnak az uránvárosi családok, barátok, ismerősök, hiszen már a dzsembori kezdetén megindul a Szalon Kispályás Focibajnokság (melyhez előzetes regisztráció szükséges), ahol a felnőttek rúghatják a bőrt a barátságos meccseken, miközben a gyerekek a szintén reggel 8 órakor kezdődő közösségi főzőversenyen (szintén regisztrációhoz kötött) segíthetnek a lehető legjobb bográcsos ételek elkészítésében.

A legérdekesebb és legpörgősebb program azonban minden bizonnyal a családi akadályverseny lesz, mely 10 órától veszi kezdetét. Az akadályverseny során az uránvárosi családok csapatokba verődhetnek, feladatuk pedig különböző játékos, érdekes, ügyességi feladványok megfejtése lesz, szerte a városrészben, a nevezetességek, a legendás épületek és az ismert terek között kalandozva. A verseny a Kulturális Központból indul és oda is ér vissza, nagyjából 12 óra körül.

A gyerekek a tavalyi bányásznapon is elvoltak látva feladattal
A gyerekek a tavalyi bányásznapon is elvoltak látva feladattal

A családi versenyen diadalmaskodó első három helyezett csapat értékes jutalmakra számíthat: Az első helyezettek egy családi meghívót kapnak a Kulturális Központban rendszeresen megrendezett KockaFeszt egyik LEGO rajongói hétvégéjére, a második díj egy családi meghívó a VI. JátsszMa! Pécsi Társasjáték Kiállítás és Vásár egyik napjára, a harmadik helyezettek pedig családi meghívót szerezhetnek a XXV. Vasútmodell Parádéra.

Az egész napos bányásznapi bulin mindezek mellett természetesen lesznek koncertek, fellép az Ércbányász-Koncertfúvós Zenekar és lesz mazsorettműsor is, kitelepül egy játszóház, néptáncbemutatót is láthatunk a Mecsek Táncegyüttestől, a kicsik pedig bábelőadást is nézhetnek a Bóbita Bábszínház társulatától. Ja, és aki vállalkozik rá, sakkozhat egyet Bene Zoltán mesterjelölttel.

A rendezvény ingyenes.
Esőhelyszín: a Pécsi Kulturális Központ épülete

Időpont: 2016. szeptember 4. 8.00-16.00
Helyszín: Pécsi Kulturális Központ, Szivárvány udvar