Barátságos kis dínó érkezik Pécsre

A Dinó tesó arra a kérdésre keresi a választ, hogy mi történt volna, ha a dinoszauruszok pusztulását okozó aszteroida elkerüli a Földet, és a gigantikus állatok a mai napig életben maradtak volna.

hirdetés

A dinoszauruszokat mindenki szereti, még akkor is, ha azokat a Jurassic Park, és megannyi folytatása nem is mutatja be épp barátságos állatoknak. A méltán népszerű és sikeres Pixar animációs stúdió talán pont ezt a dínók iránti nagy lelkesedést lovagolja meg a Dínó tesó című legújabb filmjével, melyet már csak a története miatt is érdemes lesz legalább egyszer megnézni, hisz igazán érdekes koncepcióról van itt szó.

dínó mozi

Mi lett volna, ha az aszteroida, mely kipusztította a dinoszauruszokat és örökre megváltoztatta az életet a Földön, elkerüli bolygónkat és a dinoszauruszok nem halnak ki? A film főhőse egyébként egy Arlo nevű Apatosaurus (egy hosszú nyakú dinó), aki összebarátkozik egy embergyerekkel, akivel megindító, vicces, tanulságos kalandokba keverednek egy rejtélyes, ismeretlen, zord vidéken.

Ahogy azt már a stúdiótól megszokhattuk, a látványvilágra nem lesz panasz, gyönyörű és egyben különleges is lesz a film, ugyanis az animált karaktereken kívül minden más meghökkentően valóságosnak tűnik.

A filmet december 3-tól vetíti az Uránia mozi.