Emléktúrával tisztelegnek a Mecseki Láthatatlanok előtt

A Rákosi címer nélküli trikolor

Játékos emléktúrával tiszteleg a Pécsi Tudományegyetem Pécs szabadságharcos partizáncsapata, a Mecseki Láthatatlanok előtt október 20-án. Aki tanulna a város hőseiről és sétálna is egyet a Mecsekben, az ne hagyja ki ezt az alkalmat!

hirdetés

Emléktúrát szervez a Pécsi Tudományegyetem a Mecseki Láthatatlanok tiszteletére 2016. október 20-án. Az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójának emlékére rendezett első egyetemi túrára minden egyetemi karról várják a hallgatókat, oktatókat, dolgozókat.

Mecseki láthatatlanok_1020_2

És hogy kik voltak a Mecseki Láthatatlanok? Ők voltak azok diákok, kiugrott rendőrök, katonák, egyszerű emberek, akik a forradalom életben tartásának reményében 1956 november 4-e után kezdtek partizánakciókba a Pécset megszálló szovjetek ellen. A hadászatban kevésbé képzett pécsi ellenállók a jeges téllel, az élelem hiányával, a magánnyal és a félelemmel küzdve néztek szembe a szovjet pufajkásokkal. Egyetlen közös fegyvertény kezükben a Mecsek zugainak ismerete volt, és bizony párszor meg is leckéztették a pufajkásokat.

Az emléktúra programja:

10.30 gyülekező, koszorúzás a Mecsek kapunál
11.00-14.00 játékos emléktúra a Mecsekben
14.00- közös ebéd a Tettye vendéglőben, és személyes találkozás Dr. Debreczeni Lászlóval, az akkori diákparlament elnökével.

Az esemény Facebook-oldala.