Fantasztikus ez a fiú! Boros Misi már másokért is zenél!

Boros Misi és Mohai Zsófia is fellép azon a jótékonysági koncerten, amit a Pannon Filharmonikusok rendez a tehetséges fiatalok megsegítéséért.

hirdetés

Nagyszabású jótékonysági koncerttel támogatja a pécsi tehetséges gyerekeket az idén 25. évfordulóját ünneplő Pécsi Rotary Club és a Pannon Filharmonikusok. A Kodály Központban november 4-én este 19 órakor rendezett „A tehetség ereje” című koncertsorozat nem csupán nevében szólítja meg a pécsi tálentumokat, ezt a konkrét témát erősítik a fellépő zenészek is.

boros misi
Boros Misi is fellép a jótékonysági esten!

Hogy kik fognak muzsikálni a jótékonysági koncerten? Ott lesz például a Virtuózok című tehetségkutató műsorban is bizonyított Boros Misi, akit talán már senkinek nem kell bemutatni és akinek azóta – már bizton állíthatjuk – nemzetközi zongorista karrierje is beindult. Misi zenélt Milánóban, Erdélyben, Rómában, New Yorkban is, most pedig újra Pécsett ült a zongorához.

Mohai Zsófia megmutatja oboatudását
Mohai Zsófia megmutatja oboatudását

Mellette oboán közreműködik majd a műsorban a 18 éves Mohai Zsófia, aki 2007 őszén kezdett oboán tanulni, és már abban az évben első díjat kapott a Dél-dunántúli Regionális Fafúvós Versenyen. Zsófia ezután sorra kapta a rangos elismeréseket országos és nemzetközi szinten is, 2010 márciusban pedig a Párizsi Zeneakadémia professzorának mesterkurzusán is részt vett. Ezt a két ifjú tehetséget egy színpadon látni nem mindennapi élmény lesz!

A karmesteri pódiumra szintén egy fiatal tehetség áll, a harmincas éveiben járó, ózdi születésű Farkas Róbert, aki jelenleg Berlinben él és olyan nívós zenekarokkal dolgozik együtt, mint például a Berliner Symphoniker.

Az ő előadásukban bizonyára felejthetetlen lesz hallani Carl Orff örökbecsű Carmina Buranáját, Wolf Péter concertóját, és Mozart C-dúr zongoraversenyének két tételét.