Fantasztikus programok az állatok világnapján Pécsen

Október eleje világszerte az állatokról szól, a megújult pécsi állatkert egészen különleges és sokrétű programokkal várja a látogatókat az állatok világnapja alkalmából október elsején, szombaton. Exkluzív látványetetések mellett a kedves kis lámahölggyel és a magát kutyának képzelő kisbirkával is összefuthatunk a vadasparkban.

hirdetés

Az állatkert gondozói olyan programsort állítottak össze, amit alighanem nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is nagyon fognak élvezni. A szombati programok 10 órakor kezdődnek és azt követően egészen délutánig tartanak majd.

Az ormányos medve ketrecébe óránként egy kis időre beviszik a látogatókat – természetesen csak néhány főt egyszerre –, így a szerencsések egészen közvetlen kapcsolatba kerülhetnek velük.

A pumáknál is változtatnak a megszokott etetésen, hiszen zsákvászonba rejtik az táplálékát, amire – ha minden jól megy – ráveti magát a ragadozó. Az oroszlánok esetében pedig belógatják majd a húst a ketrecbe, így az állatok királyainak nem lesz könnyű dolguk, ha nem akarnak éhen maradni.

állatkert, hl20
Sok-sok finom csemegével etethetjük meg

Bálintot, a vízilovat talán már sokan ismerhetik, ő régi lakója a pécsi állatkertnek. A hatalmas méretei ellenére nagyon kedves állatot is meg lehet majd etetni társával együtt, bizonyára várják majd a finom falatokat.

A két borjúfóka, Bonifác és Cora pedig a megnyitás óta nagy kedvencei a látogatóknak. A puszit adó és integető két fóka a Pécsre érkezése óta sok mindent megtanult, a mostani látványetetésük alkalmával meg is csillogtatják tudásukat.

A gyűrűsfarkú makik, a katták is igen játékosak, a hétvégén a bátrabbak bemehetnek a kifutójukba, ha nem bánják, hogy egy kicsit összeugrálják őket a kis majmok. A tűzróka és borz szintén kicsit közelebb kerülhet a látogatókhoz.

Cora jólétét Csizi Péter is biztosítja már
Cora puszit is tud adni

A csimpánz esetében szintén különlegességgel készülnek. Az úgynevezett környezetgazdagítás során különböző tárgyakat adnak majd be a főemlősnek, így plüssállatot, építőkockákat, labdát, hogy a megszokottól eltérő játékokat is megismerjen.

Lesz még labrador-ügyességi bemutató, valamint solymászbemutató is. Ez utóbbi során a látogatók is megtapasztalhatják, milyen az, ha egy ragadozó madár ül a karjukon. De egész nap találkozhatunk Grafittal, a birkával, aki kutyának képzeli magát és Lunával, a lámával, aki szívesen fogadja a simogatásokat – kivéve, ha hátracsapja a fülét, mert akkor bizony köpésre készül a patás jószág.

A TapiZoo-ban mindenféle állati eredetű dolgot is megfoghatnak a látogatók, a Talpaló NyomoZoo játék során különböző feladatokat kell teljesíteni az állatkertben, méghozzá úgy, hogy minél jobban megismerhessék a játékosok az állatokat – és a jutalom sem marad el!

vilagnap_plakat-01