Hangulatos családi programok húsvétra

A húsvéti hétvégét érdemes aktívan kihasználni, hiszen a megszokottól eltérően még egy napon át élvezhetjük, hogy együtt van a család. Mostanáig számos helyen találkozhattunk húsvétváró programokkal elősegítve a ráhangolódást a keresztény ünnepre, akár annak hagyományaival ismerkedve, akár a lakásba szánt díszek készítésével. Szerencsére a húsvéti hétvégén is számos program adódik, ahol a teljes család jól fogja érezni magát. Adunk néhány ötlete, merre tekereghetünk.

Kultúra
Húsvétváró programsorozat keretében 2016. március 19-27. között a Zsolnay Negyed látogatóközpontjában Hímestojás Kiállítást tekinthetünk meg. A különleges tárlat az ország 15 művészének hagyománykövető technikájával készült munkáin keresztül igyekszik bemutatni a magyar hímestojások sokféleségét.
Szórakozás
Kevésbé kellemes idő esetén, vagy egy nagy családi kirándulás után is remek ötlet a közös filmezés. Az Uránia mozi ünnepi összeállítással és kedvezményes jegyárakkal várja a kikapcsolódni vágyó családokat. Ráadásul a filmek kiválasztásánál nem csak a legkisebbekre, de a kamaszokra és a szülőkre is gondoltak.
Kirándulás
Akik idén nem a locsolókat várják, vagy épp kölnivel a zsebükben kísérik gyerkőceiket a környék lányait meglocsolni, autóba pattanva egy egész napos kiruccanással is megkoronázhatjuk az ünnepet a bikali Élménybirtokon. Húsvét hétfőn már kora reggel megkezdődnek az érdekes programok: a kézműves foglalkozás mellett ragadozó madarak röptetésével, középkori muzsikát játszó zenekarokkal, ismeretterjesztő előadásokkal és tánc tanítással is várnak mindenkit a szervezők.
Mulatozás
Azoknak a lelkes húsvétozóknak, akik még hétfő estére se fáradnak el és a táncolástól sem rettennek meg, érdemes ellátogatniuk a Szabadkikötő által szervezett Locsolóbálba. A táncos mulatozáshoz a Tenkes Zenekar fogja biztosítani a remek hangulatot.
Tavaszi ráhangolódás egy fürdőben
Az előkészületek miatt eleve zsúfoltabb hét, a rendhagyó ünnepi ételek elkészítse, majd elfogyasztása, és valamennyi családi program után tökéletes kikapcsolódás Baranya egyik gyógyfürdőjét meglátogatni. A távolság mellett érdemes azt is számításba venni, hol milyen ünnepi programokkal készülnek a húsvéti fürdőzők fogadására.

hirdetés