Hogyan hat a mese a gyermekekre?

Szülőként tudja-e, hogy a mese milyen hatással van gyermeke fejlődésére és hogy miként használható fel a nevelésben? Ezt az izgalmas kérdéskört járja körbe a mesepszichológia hazai szaktekintélye, Dr. Kádár Annamária, aki március 22-én Pécsett tart előadást a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja által szervezett Szülők Akadémiája rendezvénysorozat keretében.

hirdetés

„Annak a gyermeknek, aki mesét hallgatva nő fel, varázspálcája a saját elméje lesz, és képzelete, érzelmi intelligenciája segíti majd a megpróbáltatások közepette”- foglalja össze a mese szerepét Dr. Kádár Annamária. A szakértő szerint a mese az érzelmi intelligencia fejlesztésének legfontosabb eszköze, olyan lelki táplálék, amely már egészen kiskortól kezdve szolgálhatja a gyermekek személyiségének fejlődését, kibontakozását. Az előadás kitér arra is, hogy a mese nemcsak kisgyermekkorban meghatározó fontosságú, hanem jelentősége kihat egészen a felső tagozatos gyermekekre is.

Az előadás a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programjának (FIT) szervezésében, a Szülők Akadémiája rendezvénysorozat keretében valósul meg. A rendezvény célja elsősorban, hogy a fiatal tehetségekkel foglalkozó intézmény képzésein részt vevő diákok szüleinek segítséget nyújtson a kiemelkedő képességű gyermekek fejlődésének támogatásában. Ugyanakkor a Szülők Akadémiája rendezvényeken számos olyan téma kerül porondra, amelyek más szülők számára is hasznosak lehetnek, ezért az évi két alkalommal rendezett előadások egyikére a szervezők várják mindazokat, akik nyitottak a téma iránt.

Dr. Kádár Annamária, a Babes-Bolyai Tudományegyetem oktatója, számos neveléslélektani bestseller szerzője. Szakterülete többek között az érzelmi intelligencia fejlesztése, a csoportokkal való munka módszertana, az asszertivitás, a személyiségfejlesztés, az önismeret, a fogalmazási képesség fejlődése és fejlesztése, a mese gyógyító ereje, valamint a játék szerepe a gyermek személyiségfejlődésben.

Dr. Kádár Annamária 2016. március 22-én Pécsett megrendezendő előadása bárki számára ingyenesen látogatható, ugyanakkor a részvétel regisztrációhoz kötött. A jelentkezési határidő március 15. További információ és regisztráció a http://fit.mcc.hu/2016/pecsoldalon.