Hulladékrobotok támadnak a PTE műszaki karán

A tavalyi hatalmas sikerre és érdeklődésre való tekintettel idén ismét megrendezi a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara az Élményműhely programot 2016. május 18-án, amelyben a kar oktatói az ÉlményMűhely Matematikai-Művészeti Mozgalom (www.elmenymuhely.hu) tagjaival együtt 12 izgalmas műhelyre várják a jelentkezőket.

hirdetés

Sztárvendég a Szertár.com közösség alapítója, Zsiros László Róbert, aki számos érdekes kísérlet mellett, a kartonrobotok építésének titkaiba is beavatja majd az érdeklődőket. Idén is repkednek majd drónok a tanteremben, óriási fraktálszerkezetek nőnek ki a földből, támadnak a háztartási hulladékból épített robotok. Megtapasztalhatjuk hogyan parkol egy szusszal a gokart, megtudhatjuk mi a köze a DNS-nek az építészethez, vagy éppen megmérhetjük a hallásunk épségét is. „Aki hallja jöjjön el.”

élményműhely drón
A drónreptetés lesz az egyik leglátványosabb program
élményműhely hallásteszt
A hallásteszt is szórakoztatónak ígérkezik

A délutáni tehetséggondozók fórumára a szervezők várják az iskolákban tevékenykedő matematikát, természettudományos tárgyakat tanító és informatikus tanárokat, iskolavezetőket, tehetséggondozó szakembereket. Témák: Hidak a középiskolák és az egyetemek között / Mi lesz veled műszaki felsőoktatás? / Változó kerettanterv, változó szakképzés. / Felépülő duális képzés.

élményműhely
Persze minden program alapja a tudományos ismeretterjesztés

A teljes program megtalálható itt: http://www.mik.pte.hu/data/2016/0418/748/Elmenymuhely_PTEMIK_2016majus18.pdf