I. Világháborús Emlékverseny indul 7-12. osztályosoknak

Pécs Megyei Jogú Város I. Világháborús Emlékbizottsága és a Sopianae Kulturális Egyesület vetélkedőt hirdet I. Világháborús Emlékverseny elnevezéssel a pécsi és Baranya megyei 7.- 12. osztályos általános- és középiskolások számára. A verseny elsődleges célja, hogy a pécsi és Baranya megyei fiatalok jobban megismerjék az I. Világháború eseményeit, különösen azok pécsi és Baranya megyei vonatkozásait.

hirdetés

A versenyre két kategóriában lehet nevezni:

I. kategória: 7. 8. 9. osztály

II. kategória: 10. 11. 12. osztály

A versenyen 3 fős csapatok indulhatnak. A csapattagoknak nem kell egy évfolyamra járniuk, csak egy kategóriába kell tartozniuk. A csapatok munkáját 1 felkészítő tanár koordinálhatja. Azon csapatok esetén ahol nincs felkészítő tanár a kapcsolattartó feladatát egy csapattag is elláthatja.

A megmérettetés 4+1 fordulóból áll. Az első 4 forduló során a csapatoknak egy-egy 30 kérdésből álló tesztsort kell kitölteniük, amit a verseny honlapján, a verseny.sopianae.com-on tehetnek meg. A fordulókat minden hét elején, hétfőn 9 órakor tesszük közé. A feladatlapok kitöltésére következő hét vasárnap 20 óráig van lehetőség.

A 2016 júniusában megrendezésre kerülő döntőbe korcsoportonként a legjobb öt csapat kap meghívást. A kategóriánként legjobb három-három csapat értékes ajándékokban részesül. A verseny abszolút győztesének fődíja egy látogatás az olasz frontra.

Nevezésre a verseny.sopianae.com honlapon a regisztráció menüpontban van lehetőség 2016. március 7.-től 2016. április 3.-ig.

A versenyfeladatok öt témakör köré csoportosulnak:

  • A Nagy háború története
  • Pécsi ezredek a világháborúban
  • Pécs első világháborús emlékkiállítása

Versennyel kapcsolatos részletes információkról a verseny.sopianae.com címen elérhető Versenyszabályzatból tájékozódhat.