Idén még nagyobbat robban majd a PEN

Nem semmi fénytechnika kápráztatta el a pécsieket

Április 28-án startolnak az idei Pécsi Egyetemi Napok (PEN). Az egyre nagyobb múltra visszatekintő zenei fesztivál egyre szélesebb körűvé és színvonalasabbá vált évről-évre, a szervezők pedig ígérik: idén sem marad el a megszokottól sem a színvonal, sem a hangulat.

hirdetés

Április végén három napon át ellepik a Zsolnay-negyedet az egyetemisták. Minden évben a pécsi zenei élet egyik legjobban várt és legnagyobb, legforróbb fesztiválja a PEN.

pen

Gellai Gergely, a PEN főszervezője szerint nem volt rajtuk különösebb kényszer a változtatásra, hiszen a korábbi évek visszajelzései alapján minden rendben volt, a fesztivál megtalálta az optimális “medrét, méretét” – fogalmaz.

Természetesen, ettől függetlenül mindig próbálnak kicsit újítani a megszokott hangulat és a magas színvonal biztosítása mellett.

Idén felállítanak a belvárosban is egy utcaszínpadot, ahol a PTE Zenélő Egyetem programjával összehangoltan pályakezdő előadóknak biztosítanak akusztikus fellépési lehetőséget.

Esténként a Zsolnay-negyedben főszerepet kapnak a pécsi zenekarok, ugyanis minden nap éjfélkor kezdődik a Pécsi Finálé nevű program, ahol a felfutóban lévő pécsi bandák lépnek fel immáron profi vizuális és hangtechnika segítségével.

Külön szándék volt idén, hogy a külföldi előadók, DJ-k nagyobb számban érkezzenek Pécsre, hiszen így a határokon túlról is több vendéget csábíthatnak a PEN-re – mondja a főszervező. Így idelátogat DJ Jazzy Jeff az USA-ból, vagy a holland Bassjackers.

Gellai elmondta, idén bővíteni szeretnék a fesztivál területén elérhető szolgáltatásokat, illetve a tavalyi panaszokat szem előtt tartva jobban ügyelnek arra, hogy a Zsolnay-negyed környékén élőknek a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon a háromnapos egyetemi buli.