Intelligensebb vagy az átlagnál?

Lemérhetjük az IQ-nkat a Mensa HungarIQa pécsi csapatának segítségével július 23-án csütörtökön. A nemzetközi szervezet azért jött létre, hogy összehozza a kiemelkedően intelligens embereket, és köztük párbeszédet indítva segítse elő, hogy az intelligencia jobb célokat szolgáljon. A klubhoz a teszt kitöltésével lehet csatlakozni.

hirdetés

Az IQ-tesztet pszichológus szakemberek hosszú éveken át dolgoztak ki, hogy sikeresen el tudják választani a az emberiség 2%-át. A teszt megírásához feltétel, hogy a 17. életévünket betöltsük.

– A tesztet az afrikai bennszülöttől kezdve az amerikai egyetemek professzoráig bárki ugyanolyan eséllyel töltheti ki, hiszen számolni és írni sem kell tudni hozzá, mert ez egy nonverbális teszt – mondta el korábban hírportálunknak Babócsai Miklós, a Mensa HungarIQa Pécs kiemelt helyi csoport vezetője. Hogy ez pontosan hogy is néz ki, arról nem árulnak el többet a tagok, csak akkor, ha úgy döntünk, hogy megírjuk a tesztet. A kitöltést követően csakis az alany kap tájékoztatást az eredményről, annak kiértékelése ugyanis tökéletesen titkos és biztonságos.

A tagok nemzetközi kapcsolatokra tehetnek szert és találkozókon vehetnek részt, valamint részesülhetnek az egyesület nyújtotta számos lehetőségből, amit a kiemelkedő intelligenciájú emberek alakítottak ki intelligens társaik számára. Persze köztük is előfordul, hogy egy vitás kérdést nem lehet eldönteni – ilyenkor az alapszabály vízipisztoly-párbajt ír elő.

[note note_color=”#c2f0c2″]

Következő időpont:

2015. július 23., csütörtök, 17:00 – 19:00

Helyszín:

Pécsi Tudományegyetem (Közgazdaságtudományi Kar) Pécs, Rákóczi u. 80.[/note]