Interaktív színházi társasjáték

A Szputnyik Hajózási Társaság Mentőcsónak egysége és a „GYERE” Gyerekesély Egyesület produkciója Pécsett, 2015. március 21-én, az Antirasszizmus világnapján.Az előadáson való részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges.

hirdetés

A Szociopoly egy észak-magyarországi kistelepülésen játszódik. Szereplői a településen élő emberek, akik közül néhányat színészek alakítanak, de a falu lakóinak többségét a nézők személyesítik meg. A darab rövid jelenetek sora: a néző egy orvosi váróban találja magát, ahol eldöntheti, hogy kiváltja-e a neki felírt gyógyszert, vagy sem? Tanúja lehet egy beszélgetésnek, ahol a helyi vállalkozó munkát ajánl valakinek, majd őt is megszólítja: akar-e dolgozni, és ha igen, milyen feltételekkel? Hogy valaki milyen szituációkba kerül, azt a szerencse jelöli ki, de hogy ő hogyan dönt a saját sorsát érintő helyzetekben, az már saját magán múlik.

Előzetes regisztráció: eselyhazpecs@gmail.com

ALKOTÓK:

Társasjáték és szakmai konzultáció: Bass László, Fodor Kata

Szöveg: Fábián Gábor

Játsszák: Bass László, Fábián Gábor, Gerle Andrea, Molnár Csaba

Dramaturg: Róbert Júlia

Látvány: Veronika Keresztesová, Bujtás Móni

Rendező: Fábián Gábor

Támogatók: SÍN Kulturális Központ, Open Latitudes, FÜGE, Polgár Krisztina Emlékalap, ELTE Társadalomtudományi Kar

A pécsi program szervezői: Az emberség erejével Alapítvány; Baranya Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház – Nevelők Háza