Ír kocsmává változik Pécs

Őrült ír kocsmahangulatban fogja megugráltatni a pécsieket február 19-én a városba érkező miskolci sztárcsapat, a Paddy & the Rats. Aki szeret skót dudaszóra táncolni, az ki ne hagyja a nemzetközileg is elismert folk-punk zenekar buliját!

hirdetés

Újra Pécsre látogat a miskolci Paddy & the Rats, a pörgős kocsmazenék egyik legjobb és legismertebb hazai zenekara. A 2008-ban alakult banda február 19-én jön a pécsi Est Caféba, ahol már többször jártak, és természetesen minden egyes esetben lebontották az épületet lendületes, sodró, koszos, és sajátos punkzenéjükkel.

Aki nem ismeri az ír származású Paddy O’Reilly énekes és szintén ír zenésztársainak őrült kocsmarockját, azoknak arra kell készülniük, hogy egy zúzós, kemény, és bulis koncert keretén belül ismerkedhetnek meg az ír és a kelta folk-zene motívumaival, amit ráadásul a srácok gyakran kevernek össze más nemzetek népzenéjével.

Ha tehát feltűnik néhány jól ugrálható oroszos dallam, vagy némi cigányzene, esetleg polka, akkor nem kell meglepődni, a Paddy & the Rats ugyanis nem ismer határokat. A hitelességre sem lehet panasz esetükben, hiszen a zenekart erősíti két autentikus zenész is, egy hegedű-virtuóz és egy skót dudán és sípon játszó punk-rocker is. Annak, akinek új a Paddy & the Rats, azt is érdemes tudnia, hogy a 6 ír legény saját elmondása szerint azért lett „patkány”, mert az olyan az állatok között, mint a punk stílus a zenében. Mocskos és kártékony. Céljuk e szellemiségben az, hogy kocsmát varázsoljanak a világból, és hogy megmozgassák rajongóikat a vicces kocsmasztorikkal tömött dalaikkal.

A zenekar lemezei egyébként külföldön is megjelentek, ráadásul óriási siker követte kiadásukat. Ők lettek a legtöbbször letöltött magyar zenekar, az egyik legnagyobb európai kelta-rock portálon pedig több dobogós helyezést is elértek el az „év zenekara és lemeze” szavazásokon. Nem is kérdéses, hogy miért vannak ott ma már minden hazai fesztivál mellett nemzetközi porondokon is.

A koncert 21:00-kor kezdődik.