Ismét kinyílik a Művészbejáró

A Pannon Filharmonikusok mindennapi világát ismerhetjük meg a különleges sorozat révén.

hirdetés

A Pannon Filharmonikusok március végén indította el új, bensőséges hangulatú kamarasorozatát, mely több szempontból is rendhagyónak tekinthető pécsi viszonylatban. Egyrészt a koncerteknek nem megszokott módon a zenekar próbaterme ad otthont, ami a tágas és távoli színpadról a kulisszák mögé kalauzolva, karnyújtásnyira hozza a zenét a közönséghez. Másrészt a különleges helyszínhez – a sorozat elnevezését is egyúttal megmagyarázva – a Kodály Központ Művészbejáróján át vezet az út, ahol a közönség megismerheti a zenekar művészeinek mindennapi életét, elfoglalhatják a muzsikusok próbatermi helyét az előadás során. Az idei záró előadás további kuriózuma, hogy Franz Schubert Oktett című műve ritkán hallható formációban, a zenekar hét szólamvezetőjének közreműködésével csendül fel.

Az est közreműködői: Codeluppi-Szabó Gabriella – fuvola, Sturcz László – oboa, Molnár Dániel – klarinét, Dr. Herpay Ágnes – fagott, Varga Ferenc – kürt, Papp Dániel – hegedű, Morvay Ágnes – hegedű, Murin Jaroszláv – mélyhegedű,
Pechan Dávid – gordonka, Suha Antal – nagybőgő.

A következő évadban négy estén nyílik majd ki a Művészbejáró ajtaja, ahol a Pannon Filharmonikusok muzsikusai számukra kedves és kedvelt műveit hallhatják a kíváncsi zenebarátok.

A május 26-i kamarakoncert részletes programja a zenekar honlapján érhető el. A korlátozott számú férőhelyekre való tekintettel, ajánlott mielőbb jegyet váltani, hogy elsők közt tekinthessünk be a kulisszák mögé, a zenekar próbatermébe.