Izgalmas lesz a hétvége Pécsen!

Nem érdemes otthon maradni a hétvégén, ugyanis igen sűrű lesz a program a pécsieknek vagy Pécsre látogatóknak. Felbőgnek a motorok, bekapcsolnak a konzolok, városvédő futás, veterán autók bemutatása és több mint harminc kilométeres zarándoklat is lesz Baranya szívében! 

hirdetés

Szombaton beindul a motoros szezon, idén sem marad el a megszokott felvonulás, mely immár hatodszor várja a kétkerekűek szerelmeseit a szezonnyitó guruláson. Az eseményt a Dél-Dunántúli Motoros Egyesület szervezi. Kiállítás és verseny – mindez teljesen ingyen a Pécs Plázánál délelőtt tíz órától! Folyamatosan frissülő információkért KATT IDE!

Indul a motoros szezon

Több mint harminc kilométert tehetnek meg azok, akik vállalkoznak a Pécsről induló, Máriagyűdig tartó zarándoklatra, az indulás előtt még egy közös imádságra is jut idő. A gyülekező reggel fél hétkor a FEMA parkolóban lesz, innen indul a menet. Máriagyűdön déltől szentségimádás és gyóntatás lesz a Bazilikában. A szabadtéri oltárnál a hálaadó szentmisét délután háromkor Udvardy György pécsi megyéspüspök mutatja be a jelenlévő papság közreműködésével.

Rengetegen vehetnek részt a zarándoklaton

A számítógépes játékok rajongói is dörzsölhetik a tenyerüket, ugyanis Magyarország legnagyobb videojátékos rendezvénye, a PlayIT Show idén Pécsre is ellátogat. A résztvevők kipróbálhatják a legújabb játékokat, új generációs konzolokat, és változatos programokon vehetnek részt a helyszínen, ahol versenyezhetnek egymással. A virtuális világ sztárjai is ellátogatnak Pécsre, például Pamkutya, Zsozé Atya és Radics Peti.

A PlayIT show szombaton délelőtt tíz órától este hatig tart az Expo Centerben, a PlayIT Plus a felnőtt gamerek számára nyújt kikapcsolódást nyolctól egészen hajnali kettőig. A jegyárakról, további információkról az oldalon lehet tájékozódni.

 

Óriási tömeg várható

Vasárnap a futni vágyók számára lesz kiváló alkalom a pécsiek körében igen népszerű Vivicittá futás, amire tavaly több mint 5300-an neveztek, és idén is hasonló tömeg várható. Bárki részt vehet, aki igényt tart egy kis mozgásra, idősebbek és fiatalok egyaránt.

A 3, 2 kilométeres útvonal a következő: Széchenyi tér – Irgalmasok utcája – Rákóczi út – Kórház tér – Alkotmány utca – Klimó György utca – Barbakán tér – Aradi vértanúk útja – Kálvária utca – Szentágothai János sétány – Majorossy Imre utca – Király utca – Széchenyi tér.

Az első három helyezett férfi és női versenyzők díjazásban részesülnek, a támogatók ajándékai közül kisorsolva.

A futás vasárnap délelőtt tizenegy órától délig tart, a nevezési díj 700-1200 forintos áron mozog, további részletek itt olvashatóak.

Kortól függetlenül futhatnak a résztvevők

A közlekedési kultúra napjának a Pécs Pláza ad otthont, ahol veterán autó-, vasútmodell bemutató, rajzverseny, buszos programok és rendőrségi motorosok is megmutatják magukat vasárnap délelőtt tíz órától.

Veterán autókat is bemutatnak