Kalandok a hétvégére: dzsungeltúra és hullócsillagnézés

Két nagyon érdekesnek és látványosnak ígérkező túraprogramot ajánlunk a hétvégére azoknak, akik hajlandóak egy kicsit kiruccanni Pécsről, hogy valami olyasmit lássanak, amit még soha. Irány a Duna-Dráva Nemzeti Park!

hirdetés

Dzsungeltúra a Dráva mellett

A Dráva mellékágai mentén szervezett szombati (augusztus 13.) túra során olyan varázslatos ártéri helyeket láthatnak a vállalkozó szellemű kirándulók, ahol hónapokig ember sem járt. A túra résztvevői megismerhetik az egyetlen, a Dráva töltésén belül elhelyezkedő települést, Révfalut is.

Révfalu áradáskor
Révfalu áradáskor

A kaland a drávasztárai kikötőből indul a határőr nyomsávon egészen a drávasztárai felső-mellékágig, majd annak partján halad tovább úttalan utakon, bozótosban, helyenként csalánosban. Révfalutól a Korcsina-csatorna és a Tökleveles mellékág partján halad tovább a túra. Azt azonban jó tudni, hogy aki nekivágna a kirándulásnak, az készüljön fel, mivel ez a túra a Duna-Dráva Nemzeti Park által rendszeresen szervezett szakvezetéses túrákhoz képest nehezebb terepen zajlik, helyenként nehezen járható, tocsogós, tüskés-bozótos szakaszokon halad, ezért különösen fontos a vízálló cipő, valamint a strapabíró hosszú nadrág. Arra is fel kell készüln, hogy útközben sok lesz a szúnyog, és bögöly.

Helyszín: Drávasztára, kikötő

Időpont: 9.00

Túra hossza, időtartama: 12 km, 5 óra

Telefon: 30/377-3388, 30/326-9459

E-mail: komlos@ddnp.kvvm.hu, evahorvath@ddnp.kvvm.hu

www.ddnp.hu.

Séta az esti Zselic hullócsillagos ege alatt

Ezen a szintén szombatra eső túrán nem akármilyen látványban lehet része az természetbarátoknak. A kellemes, néhány kilométeres séta a zselici dombok között halad, napnyugta után. Ha pedig a Zselici Tájvédelmi Körzetben tiszta az ég ekkor, nem csupán több ezer csillagot, hanem sok-sok hullócsillagot is láthatnak majd a résztvevők, akik a csodás természeti jelenséget egy csendes dombra lepihenve nézhetik majd meg. Ha ez nem lenne elég, a túra során egy csillagász is jelen lesz, aki távcsövet is hoz magával, ha valaki esetleg körbekémlelné a vidéket és a felette elnyúló eget.

giphy (8)

Egy kis hasznos információ a jelentkezőknek: vigyenek kényelmes túracipőt vagy bakancsot és az időjárásnak megfelelő túrafelszerelést. Ajánlott a hosszú, zárt ruha, mivel éjszaka a hőmérséklet gyorsan csökkenhet. Egy-két pléd és polifoam is jól jöhet. Fontos továbbá gondoskodni a szúnyogok és a kullancsok elleni védelemről is!

Helyszín: Bánya, Panoráma panzió parkolója

Időpont: 19.30 (gyülekező: 19.00)

Túra hossza: 5-6 km, időtartama: 3-4 óra

Telefon: 30/405-4571

E-mail: wodtke@ddnp.kvvm.hu

www.ddnp.hu

A részvételhez előzetes jelentkezés szükséges!