Kéklámpások napja lesz a siklósi várban

Igazán különleges rendezvényt tartanak szombaton a siklósi várban: a Kéklámpások napján minden a mentők, a rendőrök és a tűzoltók körül forog majd.

hirdetés

A mentők, a tűzoltók, rendőrök munkáját szeretné megköszönni a siklósi vár az október 28-i, szombati rendezvényével, tudtuk meg Szentgyörgyváry Péter várkapitánytól. Ezen a napon ők és közvetlen családtagjaik a szolgálati igazolvánnyal ingyen mehetnek be a műemlékbe, a többi látogatót pedig különleges programok várják. Szolgálati járművek bemutatója, interaktív játékok, ujjlenyomat-vétel, füstsátor, egyenruhapróba és sok más érdekesség csábítja a látogatókat, de lesz még lovaglási lehetőség is.

A fellépők programjáról pedig tudni kell, hogy ők is kapcsolódnak a kéklámpásokhoz: meghívást kapott a Készenléti Rendőrség Fúvószenekara vagy a Vivat Bacchus Énekegyüttes, melynek hét tagjából ketten is az Országos Mentőszolgálatnál dolgoznak. Ha az időjárás engedi, délután mentési akció, műszaki mentési bemutató és rendőrségi üldözés is lesz, de a programok nagy részét még eső esetén is megtartják, tudtuk meg.

Szentgyörgyváry Péter várkapitány elmondta, amellett, hogy az őszi-téli időszakban is egyre több programot szerveznek a siklósi várban, a mostani esemény mégis különleges. Úgy látták, nagyon sokan csak látják elmenni szirénázva a mentőket, rendőröket, tűzoltókat, de a mindennapjaikat nem ismerik, ezen is kíván segíteni a rendezvény. A várkapitány elárulta, személyes oka is volt, hiszen ő maga is dolgozott mentőápolóként, családja körében is többen kötődnek a szolgálathoz.

A programok október 28-án, szombaton 10-kor kezdődnek és délután ötig tartanak, további információ a siklósi vár oldalán, itt érhető el.