Kemény hétvégére készülhet Pécs

Minden ifjú és kevésbé ifjú pécsi rockbarát jól vésse be naptárába február 12-ét és 13-át, mert két olyan zenekar is fellép a városban, akik garantáltan megmozgatják majd a koncertizmokat! Jön a Blind Myself és az Ivan & the Parazol!

hirdetés

Február 12 – Blind Myself

A Blind Myself évtizedek óta otthonosan mozog a hazai metálzenei színtéren, és nagyban meg is határozta azt. A lemezről lemezre megújuló, a kőkemény zúzást a slágeres – de még mindig kemény – rockdalokra váltó zenekar igazi koncertbanda, elképesztően lendületes, intenzív, pusztító bulikat adnak, melyekről szerte az országban ódákat zengenek a rockerek. Tucatjával kaptak már díjakat, vérprofik a srácok, nem is hiába turnéztak már évekkel ezelőtt az Egyesült Államokban.

Pécsett a Blind Myself már többször fellépett, kő kövön nem maradt egyik koncertjük után sem, és feltehetően így lesz a február 12-ei bulijuk után is. Ha pedig szerencsénk van, az is előfordulhat, hogy a Punnany Massifból ismert Wolfie is színpadra lép a srácokkal, hiszen 2014-ben megjelent Négyszögöl című lemezükön egy számban – a Testem a vászon címűben – ő is vendégeskedik.

A koncert este 9-kor kezdődik, a Blind Myself előtt pedig a Stubborn és a Petofi melegíti be a metálosokat.

Február 13 – Ivan & the Parazol

Azok, akik nem fáradtak el teljesen a Blind Myself zúzásától, másnap – tehát február 13-án – visszaballaghatnak az Est Caféba, hiszen az ország egyik leglazább rockbandája lép majd fel. A kritikai és közönségsikert egyaránt bezsebelő Ivan & the Parazol ugyan már bőven nem először jár Pécsett, de hát miért is ne jönnének ide vissza, ha egyszer a város imádja a koncertjeiket. Akárcsak a Blind Myself, ők is megjárták már az Egyesült Államokat, ahol nyilván szerették a ’60-as éveket idéző – de mégis friss és mai – rock n’ rolljukat.

Az Ivan & the Parazol már túl van második nagylemezén, és akárcsak debütáló korongjuk, az új anyag is osztatlan sikernek örvend. Épp ezért nem is igazán számít majd esetükben, hogy melyik lemezről játszanak több dalt, hiszen mellé nagyon nem nyúlhatnak.

Az este 9 órakor kezdődő koncerten a kezdőlökést a Maszkura és a Tücsökraj adja.