Képregényhősök fognak bulizni Pécsett

Február 27-e Pécsett nem hivatalosan a képregényhősök ünnepnapja lesz. Ezen a napon ugyanis a Szabadkikötő falára kerülnek Dézsi Sada szuperhős-karikatúrái, és őrült filmzenés táncmulatságot is szerveznek, melyen jelmezbe bújt pécsiek rophatják majd!

hirdetés

A képregény- és szuperhősfilmek ismert és kevésbé ismert alakjait pécsi rajongóik egy kicsit másképp fogják értelmezni, miután ellátogattak Dézsi Sada (azaz SD) pécsi grafikus február 27-ei kiállítására. A Szabadkikötőben bemutatott karikatúráiban a popkulturális ikonok, a hősök és a gonoszok végre egy kicsit komolytalanabb, eddig nem igazán látott formában jelennek meg. Dézsi Sada humoros stílusban megrajzolt figuráinak szépsége ugyanis abban rejlik, hogy a képregényhősök és örök ellenségeik eltúlzott erejét, elnagyolt gyengeségüket állítja reflektorfénybe.

sd_kiallitas

A látványos kiállítás megnyitóját követően a művész zenekara, a Pixelplants is fellép, hogy egy kicsit megmozgassa a képregényrajongókat ’80-as évek ihlette kemény popzenéjükkel, a programot ezután egy táncos maszkabál zárja, mely természetesen a fantáziahősök birodalmába invitálja a beöltözni vágyókat. Mindenki annak öltözik, aminek akar, legyen az mese-, film-, vagy képregényhős, a lényeg az, hogy maszkos-jelmezes rajongók rajongók ropják majd Szabó Atesz külön erre az alkalomra válogatott filmzenéire. Aki tehát ekkor a Szabadkikötőnél jár, ne lepődjön meg a bizarr buli látványán!

19:00 Kiállításmegnyitó (a kiállítást megnyitja: Prím Péter)
19:45 Pixelplants koncert
21:30 Maszkabál