Ki lehet majd az új Boros Misi?

A hét ifjú tehetség

A Pannon Filharmonikusok „Mesterek és tanítványaik” elnevezésű tehetséggondozó programjába idén hét fiatal zenész került be, akik egy nagyszabású koncert keretén belül életükben először léphetnek fel nagyzenekari kísérettel június 7-én a Kodály Központban.

hirdetés

A Pannon Filharmonikusok minden évben meghirdeti az országban egyedülálló „Mesterek és tanítványaik” című programját, melynek célja az, hogy a zeneművészet terén kiemelkedően tehetséges fiataloknak lehetőséget biztosítson a bemutatkozásra. Azok az ifjú talentumok tehát, akik ebbe a tehetséggondozó programba bekerülnek, életükben először a Kodály Központ világhírű koncerttermében léphetnek fel szólistaként, nagyzenekari kísérettel!

Misi is a Pannon Filharmonikusokkal kezdte!

Kevesen tudják, de a Virtuózokban elért hatalmas sikere előtt egy ilyen koncerten mutatkozott be a kis pécsi zongorista zseni, Boros Misi is. A kérdés tehát adott: ki lesz az új Boros Misi?

A nem mindennapi megmérettetésre Mohácsról, Komlóról, Kaposvárról, Zalaegerszegről, Hévízről, és persze Pécsről érkeztek zenésznövendékek. A „Mesterek és tanítványaik” idei programjába így 19 kis zenészpalánta jelentkezett összesen, közülük azonban mindössze 7 fiatal jutott át a felvételi rostán. Ők egy komoly felkészülési időszak után június 7-én este 19 órakor bizonyíthatják be a Pannon Filharmonikusok kísérete mellett, hogy zsenge koruk ellenére is mestereik hangszereiknek.

A hét ifjú tehetség: Bagi Flóra, Szentkirályi Boldizsár, Remenyik Balázs, Forgó Boglárka, Horváth Apor Boldizsár, Nagy Zoltán Ferenc, Drahos Botond

De nézzük, kik léphetnek Boros Misi – és persze a programból kikerült többi zenész – nyomdokaiba! A „Mesterek és tanítványaik” idei tehetségei között ott van a 10 éves Bagi Flóra, aki furulyán játszik; Forgó Boglárka, 15 éves csellista; a 13 éves harsonás, Drahos Botond; a 16 éves Nagy Zoltán Ferenc, aki a klarinét ifjú mestere; a 15 éves szaxofonos, Szentkirályi Boldizsár; a szintén 15 éves Horváth Apor Boldizsár, zongorista és a 13 éves zongorista, Remenyik Balázs.

Nagy Zoltán Ferenc és Remenyik Balázs neve bizonyára ismerősen cseng azoknak, akik követik az idei Virtuózokat, hiszen előbbi a tini-kategória döntőse, míg utóbbi a tehetségkutató műsor kicsi-kategóriájának döntőse. Azonban a műsorban szólót játszanak majd, a Kodály Központban szólistaként lépnek fel a filharmonikusokkal, amit teljesen más lesz élőben látni és hallani.

A programmal kapcsolatban indul egy közönségszavazás is, akit pedig a publikum a kedvencének választ, egy hatalmas fagyikelyhet nyer, amit kilencedmagával fogyaszthat el a Trüffel Cukrászdában. Azok pedig, akik szavaznak és a koncertet is megnézik, egy csokitortát nyerhetnek a cukrászdától!