És megint dühbe jövünk!

Nincsen az országban, és így feltehetően Pécsett se olyan, aki nem látta volna a leghíresebb Bud Spencer-Terence Hill filmeket. Pécsett november első hetében rajongók készülhetnek arra a filmmaratonra, melynek során kedvenc párosuk klasszikusait a belvárosi mozikban, nagyvásznon is láthatják!

hirdetés

Bud Spencer idén június 27-én bekövetkezett halála nemcsak hazáját, Olaszországot rázta meg, nemcsak a filmkészítőket és színészeket keserítette el, hanem Magyarországot is, ahol minden bizonnyal a legnagyobb és leghűségesebb rajongói élnek, akiket Bud Spencer imádott.

Az ő emléke előtt tisztelegnek a pécsi belvárosi mozik november 3-tól azzal a vetítéssorozattal, melynek köszönhetően a volt vízilabdázó Carlo Pedersoli, Bud Spencer és Terence Hill, azaz Mario Girotti legjobb filmjeit láthatjuk mozivásznon. A két színészlegenda hatalmas pofonjait és beszólásaikat sokan betéve ismerik, és akárhányszor újra tudják nézni, szinte bármikor. Kihagyhatatlan alkalom ezért a filmjeiket szeretők számára ez, hiszen az örökbecsű alkotásokat több mint 30 éve nem vetítették filmszínházak.

Moziban nagyot fognak szólni ezek a taslik
Moziban nagyot fognak szólni ezek a taslik

De mi is a program? Az Uránia november 4-én és 6-án 18.15-perckor, a Doktor Strange című képregényfilm országos premierjének közelében is tudott helyet találni az 1977-es Bűnvadászoknak, melyben a két főhős gengsztereket haragít magukra, és egy balul elsült rablási kísérlet során véletlenül rendőrnek jelentkeznek. A törvény jó oldalán állva sem hazudtolják meg önmagukat: pofonzáporaik között nyomozni kezdenek egy kínai titokzatos halála után.

A keménykezű furcsa pár legjobb alakításai
A keménykezű furcsa pár legjobb alakításai

Az Apolló moziban rendezett Spencer-Hill Filmünnep november 3-án kezdődik és november 6-ig tart. A Bűnvadászok itt is vászonra kerül, 3-án 18 órakor, 4-én pedig 16 órakor. Az Apolló elhozza a mindenki által szeretett, és agyonidézett Kincs, ami nincset is, melyet felesleges lenne bárkinek is bemutatni.

A hajótörést szenvedő furcsa, egymást nem épp barátként kezelő páros trópusi kalandját november 4-én 18 órakor vetítik, egyből a Bűnvadászok után.

November 5-én 16 órakor a Nyomás utána jön, ami – ha esetleg valaki nem látta volna még – egy fergeteges kémfilm-paródiának is felfogható, a Spencer és Hill remek karakterei pedig botcsinálta, de keménykezű szuperkémekké válnak benne.

Utána 18 órakor a filmmaratonban kötelezőként az És megint dühbe jövünk következik, szóval mindenki készüljön, moziban biztos, hogy fergeteges lesz „a pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!” nagyjelenet. A vetítéssorozat utolsó napján, november 6-án a duó egyik legjobb filmjét, a Nincs kettő négy nélkül című alteregó-vígjátékot vetítik 16 órakor.