Kocsis Zoltán és a Sixtus-kápolna kórusa is fellép Pécsen

Január 30-án Kocsis Zoltánt láthatja vezényelni a pécsi közönség a Kodály Központban, tavasszal pedig a Sixtus-kápolna kórusa és Juan Paradell Solè, a Sixtus-kápolna orgonaművésze lép fel Pécsett az Angster bérlet hangversenysorozatában és az Egyházzenei Fesztivál nyitó koncertjeként a Bazilikában.

hirdetés

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar hangversenyén Szergej Rachmanyinov III. d-moll zongoraversenyét a világhírű zongoraművész-karmester, Kocsis Zoltán vezényli, a szólista szerepét átadva a kiváló ifjú japán zongoraművésznőnek, a több nemzetközi versenyt nyert Hisako Kawamurának.

E mű az egyik legnagyobb kihívás a zongoristák számára, a benne foglalt hatalmas mennyiségű és nehézségű és elképesztő virtuozitású zenei anyag valamint a zenekarral való összjáték nehézsége miatt is. Eljátszására zongorista hölgyek még napjainkban is csak viszonylag ritkán vállalkoznak, annak ellenére, hogy ezt a művet is áthatja a romantikus szenvedély és szerelmesen vallomásos hang.

20131031-Kocsis Zoltan-1212_cKenéz László NFZ
Kocsis Zoltán – Fotó: Kenéz László

Ezután a hatalmas kihívást jelentő mű után a koncert második felében Beethoven első igazi, már saját hangot jelentő szimfóniáját, a II. d-dúr szimfóniát adja elő zenekarával Kocsis Zoltán.

Az Angster bérlet első előadásán a vatikáni Sixtus – kápolna kórusa és Juan Paradell Solè a Sixtus – kápolna orgonaművésze lép fel májusban. Biztosítsa helyét most kedvezménnyel!

sixtus_kapolna_korus(1)
Sixtus-kápolna kórusa

Bérlet elővásárlási kedvezmény január 31-ig: 1000 Ft. Helyreszóló bérlethosszabbítási időszak 2015. december 29. – 2016. február 29. Bérletváltás az első hangversenyig, 2016. május 23-ig, a szabad helyek erejéig lehetséges.

Jegyek és bérletek válthatók a Filharmónia Magyarország pécsi jegyirodájában (Kodály Központ, Breuer Marcell sétány 4., Tel.:72/310-539) és a www.jegymester.hu oldalon.

Jegyárkedvezmények: Filharmónia bérleteseknek 20%, diákoknak, nyugdíjasoknak 10%.

A műsor- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk!

www.filharmonia.hu