Kofák, kézművesek, komédiások kavalkádja

Október 8-án a szokottnál is jobban benépesül a Búza tér: a tavalyi rendezvény után ismét megrendezik a II. Piac Parádét. A programok tulajdonképpen a népszerű termelői piacot egészítik ki.

hirdetés

Szombaton Pécs belvárosát járva biztosan nem sétálhatunk el úgy a Búza tér mellett, hogy ne csodálkozzunk rá a nyüzsgésre, zenére és a rengeteg árusra, akik egy hamisítatlan hagyományos piaci hangulatot varázsolnak a napra.

Vörös Zsófia, a Piac Parádé szervezője úgy véli, a Búza tér a lehető legjobb hely egy ilyen rendezvény megtartásához. A belvároshoz tartozik még, de már a határán, a történelmi városhatár, a Budai kapu szomszédságában. Ugyanakkor a másik kulturális központtól, a Zsolnay-negyedtől sincs messze. Így várhatóan sok embert fog vonzani, családosokat, fiatalokat és időseket egyaránt.

Körülbelül 60 árus fogja kínálni a portékáit – elsősorban termelők. De 20-30 kézműves eladó is csatlakozik majd az eseményhez.

Mecsek_kezmuveskedes
A gyerekek körében biztos siker a kézműveskedés

A rendezvény célja, hogy promotálja, hirdesse a termelői áruk vásárlását és fogyasztását. Azt, hogy a szupermarketek helyett mindenki válassza a házi termékeket, amelyek ráadásul sokkal egészségesebbek is. Ezzel együtt felhívni a figyelmet a környezettudatos életmódra – nyilatkozta Vörös Zsófia.

A szombati nap során főzőversenyek, kézműves foglalkozások lesznek a téren, hangszeresek biztosítják a parádé hangulatát.

A rendezvényt szervező Mediátor Egyesület egy civil pályázaton nyert összegből finanszírozza a II. Piac Parádét, a Városi Vagyonhasznosító Zrt. segítségével.