Látványos nyílt nap lesz a pécsi repülőtéren

Minden a repülésről fog szólni vasárnap, hiszen a 60 éves pécsi repülőtéren nyílt napot tartanak. A rendezvényen légibemutató mellett számtalan program is lesz.

hirdetés

repulo_nap_mh_print-01-1

A fennállásának 60 éves jubileumát ünneplő létesítményben augusztus 28-án számos földi és légi program lesz, amelyeket elsősorban a családok számára szerveztek Lesz motoros műrepülő, vitorlázó műrepülő, ejtőernyős bemutató, de világ- és Európa-bajnok sportolók is részt vesznek a rendezvényen.

Girán János, Pécs alpolgármestere közölte, a régióban is komoly vonzerővel bír a program, ami idén sokkal nívósabb, nagyszabásúbb lesz, mint a korábbi években. A pécsi létesítmény a sportrepülést tekintve kiemelkedő a régióban, a 60. évforduló fontos eseménye volt a júliusban megrendezett Vitorlázó Nemzeti Bajnokság, amelyen a sportág legjobbjai mérték össze tudásukat.

A nyílt napra a 14 év alattiak ingyen, a felnőttek jelképes áron juthatnak be, a program elsősorban a családok felé nyitna. A repteret üzemeltető társaság ügyvezetője, Dragovácz Márk elmondta: a repülőtéri nyílt nap és repülőnap a “60 éves a pécs-pogányi repülőtér és a sportrepülés” tematikus év kiemelkedő és egyben záró eseménye. Világ- és Európa-bajnok sportolók emelkednek a levegőbe. Meg lehet nézni a rendőrség és a mentőszolgálat helikoptereit is, illetve szállnak sárkányrepülők, siklóernyők, motoros és vitorlázó gépek, modell repülők is.

A 60 éves évfordulóra fotópályázatot hirdettünk, amelynek eredményhirdetésére, illetve a legjobb
pályamunkákból készült kiállítás megnyitójára is sor kerül a repülőtéri terminálépületben. A bemutató program sokkal nívósabb lesz az elmúlt évieknél. Mint mondta, habár a program alapvetően a légi bemutatókról szól, szeretnék a repülőteret is közelebb hozni az emberekhez, lesz lehetőség toronylátogatásra, a repülőtéri eszközök megtekintésére is, valamint gyerekprogramok is lesznek (légvár, trambulin, játszóház). A belépő 500 Ft/fő, de a 14 éven aluliak ingyen juthatnak be.