Már most foglalni kell a szilveszteri bulira

Az addig rendben van, hogy a fél város a Széchenyi téren fogja áttáncolni magát az újévbe Pannonia Allstars Ska Orchestra koncerten, de mi történik még Pécsett szilveszterkor? Összeszedtünk pár programot – a teljesség igénye nélkül – azoknak, akik esetleg kihagynák a szabadtéri bulit.

hirdetés

A pécsi főtéren természetesen újfent fantasztikus bulihangulat lesz, de ezt már megszokhatták a helyi szilveszterezők. Idén is a hazai könnyűzene éllovasai jönnek a Széchenyi térre, este 9 órától 11 óráig a Dirty Nancy nyomja majd a rock and rollal vegyes rhytm and blues nótáit, utána pedig jön az országszerte ismert – idén 12 éves – Pannonia Allstars Ska Orchestra, akik a szilveszteri mínuszokkal nem törődve fogják fülledt karibi bulivá változtatni az év utolsó perceit. Az este hangulatfelelőse DJ ATA lesz, és bizony éjfélkor nagy tűzijátékra is számíthatunk! Akit viszont nem mozgat meg a városi parti gondolata, az hova mehet vajon még szilveszterezni?

Swing Party a Szenesben

Különleges bulival várja a népet a Szenesben, ahol a szilvesztert vegyítik kicsit a farsanggal. A ’20-as évek dekadenciáját fogják a klubban megidézni, rendhagyó módon swingzenével búcsúzhatunk itt az óévtől, aki pedig korhű jelmezben érkezik, mindenféle kedvezményeket is kap. Az este folyamán Higher State pörgeti a lemezeket és táncoltatja a talpakat!

Retró buli a Maestróban

A Maestro nem csak házhoz jön pizzáival, hisz tárt karokkal várja a nagy kajálásra vágyó szilveszterezőket is. Ráadásul nem pizza lesz a menü. A hangulat pedig retró lesz, sok alkohollal és még több finomsággal.

Szilveszteri futóverseny a plázánál

Hidegben futás 3

Nincs is nagyobb buli, mint átszaladni az újévbe. Ha reggel még időben (9.45 és 10.45 között) nevezünk a Pécs Pláza ételudvarában, akkor 11 órakor már futhatunk is. Aki pedig jelmezben szeretne rohanni az év utolsó napján, az ne fogja vissza magát, mert jól járhat!

Bánki Benivel indulhat az újév a Big Bellben
Benivel szilveszterezhetünk
Benivel szilveszterezhetünk

A Big Bell étterem Bánki Benit, a pécsi slammer tehetséget hozza el a szilveszterezőknek, szóval magvas utolsó órákra számíthatnak azok, akik 2015-öt itt akarják fejezni. A komoly és kevésbé komoly slam-szövegelés mellett itt is ’80-as és ’90-es évekből szóló slágerek hívják majd buliba az érdeklődőket. Az ételek se rosszak, ez bizonyos.

12 órányi partizás a Club Fashionben

Mivel nagyon jó évet zárt a Tudásközpont melletti Club Fashion, ezért úgy gondolták, hogy megrendezik „Pécs legnagyobb szilveszteri buliját”. Tény, hogy a 12 óra non-stop bulizás, az 5 DJ, a spéci fény- és hangtechnika, a tüzijáték keménynek ígérkezik, mégis a 19 órától 22 óráig tartó „házibuli” lehet sokaknak a legvonzóbb, hiszen ekkor úgy léphet be mindenki a partiba, hogy hozza magával a piáját.

Az Est Café saját lemezlovasaival csábít

Az Est Café idén szilveszterkor biztosra megy, épp ezért elhozzák az Est Café Allstars DJ-válogatottjának tagjait, akik este 9 órától fogják egymást váltani Pécs egyik legnépszerűbb szórakozóhelyén.

Dumaszínházzal búcsúzhatunk 2015-től
Edu jön az Expoba!
Edu jön az Expoba!

Dumaszínház kabaré, Retro Disco, Svédasztal, egész estére foglalható asztalok, a legjobb ’80-90-es évekbeli örökzöldek, és a legmenőbb 2000-es slágerek. Ez az Expo Center Szilvesztere, amit ráadásul a Dumaszínház pécsi humoristája, Tóth Edu nyit meg.

Szilveszteri élményvacsora a Zsolnay Étteremben

Jóleső élmény lehet az érdeklődő ínyencek számára a Zsolnay Étterem szilveszteri élményvacsorája, melyen olyan elképesztő finomságokat ehetünk majd, mint például a „zöldteán füstölt wasabis pisztrángfilé uborka sorbet-val, vanília vinaigrettel” vagy a „rózsaborsos marha vesepecsenye céklás hájassal, füstölt hagymakrémmel és miso mártással”. Érdemes asztalt foglalni előre! A vacsora este 19 órakor kezdődik.