Mazsorettes lányok lepik el a Balokányt!

Május 20-án több mint száz baranyai mazsorettes lány lepi el a Balokányligetet, hogy megmutassák, mit tudnak, és, hogy új barátokra találjanak az I. Pécsi Mazsorett Fesztiválon.

hirdetés

A 2012-ben alakult Baranya Mazsorett Egyesület május 20-án a Balokányba hozza a város és a környező kisebb települések legjobb mazsorett-csoportjait egy hagyományteremtő táncos, zenés, bulis rendezvény keretén belül. Ez az I. Pécsi Mazsorett Fesztivál, melyre érkeznek mazsorettesek Bátaszékről, Hetvehelyről, Kővágótöttösről, Barcsról és természetesen Pécsről is – mondta Házenauer Vivien, a Baranya Mazsorett Egyesület elnöke, majd hozzátette, hogy összesen várhatóan 100-150 mazsorettes vesz majd részt a rendezvényen.

Az egészen kicsi és nagyobb lánykák szombaton 14 órakor látványos, fúvószenekarral kísért mazsorett-vonulással indítják a programot a Zsolnay Kulturális Negyedtől, át a negyed déli oldalán található hídon egészen a ligetig, ahol a csoportok 15-20 perces bemutatói kezdődnek. Az este 6 óráig tartó programot egy fúvószenekari koncert és egy táncos parti zárja majd.

A Baranya Mazsorett Egyesület tagjai már nagyon várják a fesztivált

Házenauer Vivien kiemelte, hogy a fesztivál megrendezésével több céljuk is volt. Természetesen szeretnék népszerűsíteni ezt, az egyébként Pécsett egyre populárisabb sportot (a város öt mazsorett-csoportjából három itt lesz), ugyanakkor egy sokkal kedvesebb célja is van a rendezvénynek.

– Akárhol is lépnek fel az egyesület tagjai, a lányok számára mindig az a legfontosabb, hogy új barátokat szerezzenek, hogy megismerjenek másokat, akik szintén megszerették ezt a sportot. Úgy gondoltuk, hogy egy ilyen fesztiválon sok-sok olyan kisebb-nagyobb mazsorettessel találkozhatnak, akikkel akár életre szóló barátságot is köthetnek – mesélte Házenauer Vivien.

Kérdésünkre, hogy mit gondol a rendezvény jövőjéről, a Baranya Mazsorett Egyesület elnöke elmondta, szeretnék ezentúl minden évben megrendezni a fesztivált. Ha pedig lehetőségeik úgy adják, jövőre akár nemzetközi szintre is emelhetik az eseményt.