Milyen utat jár be a kidobott pécsi szemét?

Gondoltál már arra, mi történik a kidobott hulladékkal? A tejesdoboz, a műanyag palack és a papírhulladék is más-más utat jár be a feldolgozás során. Itt az alkalom, gyere és ismerd meg a hulladék útját! Indul a KUKAkulTÚRA!

hirdetés

Idén újra megrendezésre kerül a KUKAkulTÚRA, azaz a Hulladékkezelők Nyílt Napja! 2016. április 8-án és 9-én, vagyis pénteken és szombaton Te is betekintést nyerhetsz a hulladékkezelés kulisszái mögé!

Ezen a két napon megnyitják kapuikat a hazai hulladékkezelők- és hasznosítók, hogy megmutassák, mi történik azzal a hulladékkal, amit mi összegyűjtünk. A különböző helyszíneken megismerheted a legújabb technikai és technológiai eljárásokat, betekintést nyerhetsz a hulladék kezelésével kapcsolatos innovációs folyamatokba, valamint hasznos és érdekes ismeretekkel gazdagodhatsz a hulladékfeldolgozásról. Az üzemlátogatások során hiteles információkat kaphatsz a hulladékkeletkezés megelőzésének fontosságáról, a feleslegessé vált anyagok szelektív gyűjtésének módjáról, hasznosságáról és bepillanthatsz a hulladékkezelés kulisszái mögé.

Kinek szól a program? – Mindenkinek, aki érdeklődik a környezettudatosság iránt!
Várjuk iskolai, óvodai és munkahelyi csoportok jelentkezését, akik 2016. április 8-án (pénteken) 9-12 óra között a BIOMARK 2000 Kft. Eperfás úti Hulladékkezelő Központját szeretnék meglátogatni, fél óránkénti csoportvezetésben.

Számítunk családi és egyéni látogatók jelentkezésére is, akik 2016. április 9-én (szombaton) 9-12 óra között a BIOKOM Kökényi Regionális Hulladékkezelő Központját szeretnék megnézni, fél óránkénti szakvezetésben.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Közvetlen jelentkezés mindkét napra (április 8. és április 9.): biokom@biokom.hu

További információ: http://szelektalok.hu/kukakultura/

Egyéb családi programok:
Készíts ékszert hulladékból! – SosemArt Kulturális Egyesület
Komposztálás, hulladékos és kézműves játékok – ÖKOVÁROS-ÖKORÉGIÓ Alapítvány
ÖKO-ANYU (kiállítás természetes tisztítószerekből, házi praktikák bemutatása)
Legyél Te is kukásautó (hókotró) sofőr! (gyermekeknek – oklevéllel)