Motorosok lepik el a várost

Nem sokkal a kétnapos Autó & Motor Show után újra füstölnek majd a gumik hétvégén az Expo Centerben. Ezúttal a motorozás szerelmesei látogathatnak majd el oda, hiszen a Dél-Dunántúli Motoros Egyesület szervezésében megkezdődik szombat délelőtt az V. Szezonnyitó Gurulás és Motoros Nap.

hirdetés

Gondban voltak a szervezők nemrég, ugyanis a tervezett május 14-i rendezvényt a várható rossz idő miatt el kellett csúsztatni egy héttel későbbre, első alkalommal 2012 óta. Most talán kedveznek az égiek a motorozás szerelmeseinek és felbőghetnek majd a motorok városszerte.

A program viszont változatlan marad – a 10 órai kapunyitás után a legszebb motorokban gyönyörködhetnek az érdeklődők, többek között a Suzuki, a GoPro, a H-Moto team is kiállít modelleket.

Spéci motorokból tavasszal nem volt hiány
A tavalyi felvonulás is látványos volt

A legnagyobb esemény egyértelműen a 15 órakor kezdődő Szezonnyitó Gurulás lesz, a hömpölygő motoros menet bejárja a várost az Expo Centerből indulva. A motorosok a Megyeri útról kifelé ráfordulnak a Maléter Pál útra, majd a Belvárost a Siklósi út felől közelítik meg. Az Árkádhoz érve felkanyarodnak, és a Szent István téren érnek célba. A tervezett program szerint 16 órakor indul vissza a csapat, a Hungária és a Szigeti útról délnek fordulva, a Megyeri hídon át érkeznek vissza az Expo Centerhez.

Valószínűleg nem lesz nehéz a motorosok nyomába eredni, az eddigiekhez megszokottan idén is zajosak bizonyulnak majd, és nem csekély számban képviseltetik magukat.