Pécsi Harmadik Színház megvendégeli a fővárost

Nem mindennapi évadnak néz elébe a Pécsi Harmadik Színház, s ennek egyértelműen a nézők lesznek a nyertesei. Az új szezonban ugyanis saját előadásaik mellett nívós budapesti produkciók is láthatóak lesznek műsorukon.

hirdetés

Miként a teátrum igazgatója, Vincze János fogalmaz: megfűszerezik az évadot, hogy a Pécsi Harmadik Színházban az ínyenc színházbarátok is megtalálják a kedvükre való, tartalmas szórakozást.

Három nagy sikerű, a közönség és a szakma körében egyaránt népszerű előadást hívnak meg: a rendezőként Zsótér Sándor nevével fémjelzett Hamletet, mely a Színház- és Filmművészeti Egyetem immár negyedéves prózai osztályának vizsgaelőadásaként született meg, és sokak szerint az elmúlt évad legjobb hazai bemutatója volt. Az ifjú tehetségek mindegyike több szerepben lép színpadra e Shakespeare-klasszikusban, közülük is ifjabb Vidnyánszky Attila nevét emelik ki az előadás méltatói, nem véletlen, hogy a legígéretesebb pályakezdő kategóriájában ő az egyik várományosa a Színikritikusok díjának.

Rangos elismeréseknek nincs híján Pintér Béla és Társulatának több mint tíz éve műsoron lévő, emblematikus előadása, a Parasztopera sem, amit ugyancsak láthatnak az érdeklődők. A harmadik fővárosi vendégelőadás a Nemzeti Színházból érkezik, és Földes László Hobo mellett a kiváló színésznő, Szűcs Nelli alakítása a garancia arra, hogy megelevenítik az orosz énekes-költő-színész Vlagyimir Viszockij és a francia színésznő, Marina Vlady viharos szerelmének történetét.

A Pécsi Harmadik Színház felnőtt közönsége számára két új, saját bemutatóval készül, méghozzá egy ír drámaíró (Martin McDonagh) és egy ír drámaíró hölgy (Marie Jones) remek darabjaival (Piszkavas, illetve Kövek a zsebben). Az elmúlt évadok legsikeresebb előadásai továbbra is műsoron maradnak, köztük népszerű zenés, interaktív mesék is a gyermekek örömére. A legifjabbaknak is a legjobb jár, épp ezért a nekik szánt új bemutatók közt szerepel Écsi Gyöngyi szlovákiai mesemondó Szőlőszem Kálmán című produkciója, amely az idei Kaposvári Gyermekszínházi Biennálén a legjobb határon túli előadásnak járó díjat nyerte el.