Spéci kütyükkel startol a Pollack Expo

Programozott drónok, 3D-s kütyük, alternatív járművek, és egy kipróbálható elektromos bringa várja a pécsieket a kétnapos Pollack Expón, február 25-én és 26-án az Expo Centerben.

hirdetés

Az idei Pollack Expón a szervezők a hallgatókat leginkább érintő programokkal ünneplik meg a rendezvény 10. születésnapját. Az Expo Center kiállítóterében a Műszaki és Informatikai Kar diákjai által fejlesztett alternatív üzemelésű gépjárműveket, a hallgatók által programozott drónokat és 3D-s fejlesztéseket láthat a nagyközönség.

A szakkiállításokon a legtöbb figyelmet azok a standok kapják, amelyeknél kézbe lehet venni, ki lehet próbálni egy-egy eszközt. A 2016-os Pollack Expo ilyen szenzációjának ígérkezik egy pécsi gyártó elektromos biciklije, amely példányaival a legnagyobb kiállítótérben kerekezhetnek a látogatók.

A Pollack Expo minden évben nagyon érdekes
A Pollack Expo minden évben nagyon érdekes

Az építőipari, épületgépész és villamos szakmai előadások mellett egy úgynevezett „Hallgatói szekció” kap helyet a konferencia programjai között, ahol a legsikeresebb TDK témákkal mutatkoznak be a díjazott hallgatók. Külön apropót ad a az előadásoknak az a tény, hogy számos kutatási témát a Pollack Expón megismert cégek írnak ki hallgatói megvalósításra.

Az idei kiállításon fontos díjátadókra is sor kerül. A város érdekében végzett műszaki tevékenységek elismeréseképp kiosztott Breuer Marcell-díját Páva Zsolt, Pécs polgármestere adja át, a RIM DESIGN AWARD formatervezési díjat pedig azok a tehetséges hallgatók vehetik át, akik a az Expóra legjobb, leginkább környezetbarát bútorterveket készítették.

A kiállítás és a szekció előadások az elmúlt évekhez hasonlóan ingyen látogathatók.
További információk www.pollackexpo.hu oldalon találhatók!

Időpont: február 25-26.
Helyszín: Expo Center