Szabadság, Egyenlőség, Párkapcsolat a Nappaliban

Kiállítást szervez a Drogprevenciós Munkacsoport három képzőművész, Kis Endre, Soltis Miklós és Utcai Dávid alkotásaiból a Nappali Bárban. A képek a párkapcsolati erőszak témája köré épülnek, április 15-től két héten át tekinthetőek meg.

hirdetés

Az ismertté vált családon belüli erőszakos bűncselekmények száma a legutóbbi adatok szerint eléri az 5900 esetet, amely vélhetően csak a jéghegy csúcsa, hiszen a legtöbbször nem kerül sor rendőrségi eljárásra. A pécsi Drogprevenciós Munkacsoport prevenciós, egészségfejlesztő munkája során azért tartja fontosnak a családon belüli erőszak, illetve a párkapcsolati erőszak visszaszorítását, mert az erőszak e két formája számos mentálhigiénés probléma, például a szenvedélybetegség kialakulásában is meghatározó kockázati tényező.

A Munkacsoport a Norvég Civil Támogatási Alap által támogatott „Szabadság, Egyenlőség, Párkapcsolat II. – Komplex program a párkapcsolati erőszak mérséklésére” című projektje során iskolai prevenciós foglalkozások mellett közterületi médiakampányt is folytat: az elmúlt 9 hónapban Pécs számos pontján voltak láthatóak óriásplakátok és citylight plakátok a témában.

párkapcsolat, hl02

A kampány során létrehozott képeket a Munkacsoport kérésére Kis Endre, Soltis Miklós és Utcai Dávid képzőművészek alkották meg. 2016. április 15-től, 2 héten keresztül, a kampány képei tárlatként is megtekinthetőek Nappali Bárban (7621 Pécs, Király u. 23-25.). A “Szabadság, Egyenlőség, Párkapcsolat” című kiállítás megnyitójára 2016. április 15-én 18.30 órakor kerül sor, beszédet mond dr. Szemelyácz János pszichiáter, addiktológus, a Drogprevenciós Munkacsoport elnöke.