Szombaton színkavalkád borítja be a Kodály Központot

Színfürdőben a Kodály Központ

Fénnyel festi meg a Kodály Központ északi, Zsolnay Vilmos út felöli homlokzatát a ZsÖK NKft. április 2-án, szombaton. A cég azért csatlakozik a Ragyogjon Kéken Kampányhoz az Autizmus Világnapján, hogy az akcióval hívja fel a figyelmet az autizmusra, az autizmus spektrum zavarra, amely tízmilliókat érint a földön írja közleményében a Zsolnay Örökségkezelő Nkft..

hirdetés

Az ENSZ 2007. december 18-án hozott, 62/139-es határozata jelölte ki április 2-át az Autizmus Világnapjának. Az ENSZ határozat arra kéri a tagállamokat, hogy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy az autizmust minél szélesebb körben megismerjék a társadalmaikban. Ez alkalomból világszerte, számos országban kapcsolódnak a Ragyogjon Kéken Kampányhoz (Light It Up Blue!), melynek során híres, szimbolikus épületeket világítanak kékre.

A ZsÖK NKft. örömmel tesz eleget a fogyatékkal élő, a többek között autista gyermekek fejlesztésével foglalkozó Baranya Megyei Pedagógiai Szakszolgálat tagintézménye, dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, és dr. Páva Zsolt pécsi polgármester felkérésének, hogy ily módon csatlakozzon a világméretű kampányhoz, képviselve Pécs városát.

A Kodály Központ északi homlokzata sötétedéstől (19 órától) éjfélig fog fényfestésben pompázni.

Az autista gyermekek szülei, hozzátartozói által létrehozott Lásd a világot autista szemmel egyesület április 2-án 16 órakor fog gyülekezni a Kossuth téren, és utána együtt sétálnak fel a Széchenyi térre és kék színű héliumos lufikat engednek fel. Az eseményre sok szeretettel várják az érdeklődőket, szimpatizánsokat.