Elmarad az Állatkerti Születésnap

Íme az ünnepeltek!

Elmarad a július 16-ra tervezett állatkerti születésnapi buli a várhatóan rossz időjárás miatt. Joe a csimpánz, valamint a borjúfókák ünneplése ezért átcsúszik a jövő szombatra, azaz július 23-ra! A program viszont változatlan marad, alábbi cikkünk nem veszíti el aktualitását:

hirdetés

Óriási bulira várja a pécsi állatkert a gyerekeket és szüleiket július 23-án, ugyanis a zoo három nagy kedvencének is születésnapja lesz!

Július 23-án nagy napra ébrednek a pécsi állatkert lakói, ugyanis a három legnagyobb sztárnak ezen a napon ünnepelhetjük a születésnapját! Bonifác, a borjúfóka egyéves lesz, Cora, Bonifác „élettársa” ekkor tölti be második életévét. Velük szülinapozik Joe, az állatkert csimpánza is, aki 25 éves lesz.

Íme az ünnepeltek!
Íme az ünnepeltek!

A hármas születésnap alkalmából az állatkertben igazi gyerekzsúr-hangulatra lehet majd számítani, hiszen a közös ünneplés mellett sok szórakoztató és érdekes program is várja a pécsi kicsiket a vadasparkban 14 órától 18 óráig. De nézzük is, kik az ünnepeltek és hogyan köszöntik majd őket!

Fókaszületésnap

Bonifác, az egyik szülinapos fókánk
Bonifác, az egyik szülinapos fókánk

Bonifác, a tavaly júliusban világra jött borjúfókakölyök születését a látogatók is nyomon követhették a nyíregyházi állatkertben, ahonnan hozzánk érkezett. Már jó néhány látványos mutatványt megtanult, amelyekkel újra- és újra elvarázsolja a fókamedencénél rendre letáborozó látogatókat. A kétévessé cseperedett nőstényfóka, Cora egy német állatkert ajándékaként érkezett Pécsre 43 kilogrammosan, nagy fekete szemeiből sugárzik az értelem. Ezért talán nem is meglepő, hogy Cora jutalomfalatokért kezet fog és puszit is ad!

A fókák mutatványoznak
A fókák mutatványoznak

Azt pedig, hogy mennyire játékos és okos teremtések a pécsi borjúfókák, testközelből is tapasztalhatják majd a születésnapi bulira ellátogatók, ugyanis a rendezvény első programja (14.10-től 14.25-ig) egy közös, játékos etetés lesz Bonifáccal és Corával a fókatribünnél, ebben a gyerekek is részt vehetnek az állatgondozók segítségével. Ezután jön a várva várt szülinapi köszöntés (14.35-től 14.45-ig), amelynek során a fókák tortát is kapnak, ami nem kizárt, hogy nyomokban makrélát és heringet fog tartalmazni, hiszen ezek Cora és Bonifác kedvenc eledelei.

Az állatkert nagy öregje

És persze ott van Joe, a nagy öreg, aki 7 éves korában került még a régi állatkertbe, azóta pedig a park egyik legfontosabb tagjává érett. Az idén 25 éves csimpánzfiú itt találkozott először párjával, Lizával, akivel mára már remekül összejöttek, és nyilván Liza is együtt fog örülni a Joe-t felköszöntő gyereksereggel a csimpánz-betekintőnél.

Zöldség helyett tortát kap Joe
Zöldség helyett tortát kap Joe

Mindent elmond arról, hogy Joe mennyire szerethető, hogy amikor Jane Goodall angol etológus, a csimpánzok szociális és családi életének legismertebb kutatója Pécsen járt, azt mondta, hogy Joe viselkedése azokra az afrikai csimpánzokra emlékezteti, akikkel együtt élt, akiket tanulmányozott. Joe köszöntése 15 órakor kezdődik az állatkert dolgozóitól kapott torta átadásával.

Zsúrhangulat a köbön

Az állatos programok mellett természetesen nem maradhatnak el az olyan – gyerekek körében mindig népszerű – kísérőprogramok (14 órától 18 óráig), mint a kézműves- és kreatív asztalok, ahol mindenki kedvére készíthet színes állatkerti díszeket, kiegészítőket, ajándékokat.

A1_plakat_03_uj-01

Állatos arcfestés nélkül nincs állatkerti szülinap, minden apróságot vár tehát az állatkerti arcfestő személyzet az Afrika-terasznál! Ja, és még egy légvár is „épül” majd az állatkert mellett. Ha pedig ez nem lenne elég, a Kovács Cukrászda is letelepedik a zoo fogadóközpontjában (15.15-től), ahol sok-sok finom édességgel kedveskednek majd a gyerekeknek!

Lepd meg a szülinapos állatokat!

Joe, Bonifác és Cora azonban nemcsak az őt legjobban ismerő gondozóktól kaphat ajándékot, hiszen az állatkert meghirdetett egy nem mindennapi ajándékpályázatot, amelyre olyan pécsi kisgyerek nevezhet, aki bármilyen saját készítésű ajándékkal (ami lehet rajz, festmény, fotó – lényegében bármi) meg szeretné lepni az ünnepelt állatokat. A pályaműveket július 23-ig várják a szervezők a 7635 Pécs, Ángyán János u. 1. címre. A borítékra rá kell ráírni, hogy PécsZoo Szülinap! A pályamunkán mindenképpen szerepeljen a készítője neve, kora és címe.

Az ajándékok átadására július 23-án, a születésnapi rendezvényen kerül sor. A legjobb műveket kiállítják az állatkertben, készítőik pedig jutalmat kapnak!